Una nova vinya, la nota de Sant Cugat i l'ús del català, temes destacats de la setmana

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Sant Cugat durant aquesta setmana

La ciutadania valora Sant Cugat amb un 6,5. Aquesta ha estat una de les dades que ha marcat l'actualitat setmanal de la ciutat. Tot i que gairebé un 50% dels enquestats diuen estar bastant satisfets en l'Observatori Sociològic, i li donen a Sant Cugat entre un 7 i un 8, aquesta nota mitjana és la més baixa dels últims 10 anys.

Més info: La ciutadania valora Sant Cugat amb un 6,5: és la nota més baixa dels últims 10 anys

El naixement d'una nova vinya a Sant Cugat també ha marcat l'actualitat de la ciutat, i és que el viticultor i enòleg santcugatenc Iñigo Haughey vol produir el Cugat i el Medir: dos vins de Denominació d'Origen Sant Cugat.

Més info: Neix una vinya a Collserola per produir el Cugat i el Medir: dos vins DO Sant Cugat

D'altra banda, i durant aquesta setmana, hem conegut que gairebé la meitat dels catalanoparlants de Sant Cugat canvia d'idioma quan algú se li adreça en castellà. Aquesta és una de les dades que es desprèn de la 48a onada de l'Observatori Sociològic.

Més info: La meitat dels catalanoparlants de Sant Cugat canvia d'idioma si se li parla en castellà

A més, durant aquesta setmana, hem sabut que les 7 estacions de FGC que donen servei a Sant Cugat van tancar 2023 amb més de 10 milions de viatgers i que dos anys després de la seva posada en funcionament, la T-Mobilitat ha començat a consolidar-se com un dels títols més usats.

Més info: 10 milions de viatgers i consolidació de la T-Mobilitat: dades de 2023 de FGC a Sant Cugat

Aquesta setmana també ha estat marcada per la prohibició pels vehicles amb etiqueta groga per entrar a la Zona de Baixes Emissions el 2028 i per la recuperació dels nous Premis Sant Cugat de l'Any.

Més info: Els vehicles amb etiqueta groga no podran entrar a la Zona de Baixes Emissions el 2028

Més info: Així seran els nous Premis Sant Cugat de l’Any: ja es poden presentar candidatures

Finalment, en l'àmbit esportiu, la participació del Junior FC en l'EuroHockey League i la reelecció de Miguel Pelayo com a president del Club de Rugby Sant Cugat han estat les notícies protagonistes.

Més info: El Junior frega l'èpica, però es queda sense podi a l'EHL

Més info: Miguel Pelayo segueix presidint el Rugby Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem