El pressupost de 2024 obre la porta a un nou projecte per La Mirada

El govern municipal de Sant Cugat no preveu cap partida per les obres de La Mirada en el pressupost de 2024

El pressupost de 2024 de l'Ajuntament de Sant Cugat obre la porta a l'elaboració d'un nou projecte per l'Escola La Mirada. Així ho ha constatat el TOT Sant Cugat, que ha tingut accés al document. D'altra banda, el pressupost de 2024 no recull cap altra referència a La Mirada i no apareix una partida per l'execució de les obres que actualment estan aturades per ordre judicial. El pressupost de 2022 preveia destinar 3,2 milions d'euros per la construcció de l'escola.

Més info: La Mirada rebutja construir l'escola en el pàrquing de l'Olivera

Així, els comptes de 2024 creen una nova partida per la redacció d'un nou projecte i els estudis previs per la construcció de La Mirada. La dotació és només d'un euro, però és la manera per poder-la executar si s'aposta finalment per una nova ubicació. Cal recordar que actualment la justícia impedeix la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres de manera cautelar per les demandes de les entitats ecologistes. A més, ara l'empresa encarregada del projecte de transplantament d'arbres ha renunciat al projecte. Junts per Sant Cugat, que lidera el govern municipal, s'ha posicionat a favor de buscar ubicacions alternatives, sense descartar el Bosc.

Des del govern municipal, però, asseguren que d'aquests canvis i novetats en el pressupost no es pot treure cap conclusió respecte el projecte. A més, afirmen que les partides per la construcció de La Mirada es podrien incorporar durant el 2024.

Més info: L'empresa que havia de fer la tala d'arbres de la Mirada renuncia a les obres

Una nova ubicació

Sigui com sigui, el pressupost materialitza la posició de Junts, que ostenta l'alcaldia i lidera el govern municipal, que va defensar la necessitat de buscar una ubicació alternativa fora del Bosc de Volpelleres. Tot plegat sense descartar explícitament l'opció del bosc, però defensant la necessitat de disposar d'altres opcions. "Per una banda, hi ha una incertesa jurídica amb l'actual ubicació i fa anys que el procés està embarrancat. A més, hi ha una situació d'emergència climàtica real i per moltes famílies el bosc és gaudi", va justificar llavors el tinent d'alcaldia Jordi Puigneró (Junts). 

A més, l'alcalde Josep Maria Vallès va afegir la qüestió econòmica com un factor a tenir en compte per buscar una nova ubicació, ja que el projecte actual s'enfila fins a gairebé els 10 milions d'euros (9,7):  "La Generalitat pagarà 5 milions d'euros per la construcció de La Mirada, mentre que la resta ho haurà d'abonar l'Ajuntament. La situació econòmica del Consistori no és la mateixa que fa 4 o 8 anys". 

Més info: La qüestió econòmica, un nou entrebanc per a la ubicació actual de La Mirada

"El govern anterior no va buscar cap alternativa, però nosaltres sí que ho hem fet, perquè no ens podíem quedar de braços plegats", va afegir l'alcalde. En el ple municipal de desembre, l'Ajuntament de Sant Cugat, amb els vots a favor de Junts i PP i l'abstenció de VOX, es va comprometre a buscar ubicacions alternatives per accelerar el projecte.

Tot i això, des de la comunitat educativa insisteixen que el Bosc de Vollpelleres és el millor emplaçament i que altres opcions plantejades, com el pàrquing de L'Olivera o la Guinardera, són negatives. 

Més info: Sense consens en La Mirada: noves ubicacions i crispació de la comunitat educativa

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem