Queixes veïnals per l'incivisme dels caps de setmana a l'avinguda de Cerdanyola

Joves recorren els carrers del centre de Sant Cugat per anar i tornar de la zona d'oci de Can Solà i els veïns denuncien l'estat amb què es troben els espais

Veïns i veïnes de l'entorn de l'avinguda de Cerdanyola fa anys que es queixen per les molèsties que ocasionen els joves que van fins a la zona d'oci nocturn de Can Solà de Sant Cugat. El problema es concentra quan els grups van cap a les discoteques i, especialment, quan tornen després de tota la nit de festa. Per una banda, hi ha queixes pels sorolls que generen a la nit els grups de joves i, per l'altra, pels desperfectes que originen al carrer i en el mobiliari urbà. Una situació que s'intensifica amb l'arribada del bon temps.

De fet, l'any passat un grup de veïns del barri Sant Francesc-Monestir van posar en marxa una campanya per tal de reclamar una solució als problemes d'incivisme generats pel 'botellón' i l'oci nocturn, sota el lema de 'Botellón? No, gràcies, volem dormir'. Ara, alguns habitants de la zona han tornat a posar la problemàtica damunt la taula i reclamen solucions per afavorir una bona convivència.


"L'avinguda de Cerdanyola és un lloc de pas per la gent que va des dels ferrocarrils fins a Can Solà", explica la veïna Mireia Gallego, que relata els problemes: "A certa hora, fan un camí de destrosses per l'avinguda de Cerdanyola. Cada dilluns trobem part del mobiliari urbà a terra o destrossat. No és estrany veure cotxes amb el retrovisor trencat...". Per una banda, la queixa és per l'incivisme que genera la situació i, per l'altra, el soroll i les molèsties pels veïns durant la nit.

"Hi ha veïns de l'avinguda de Cerdanyola que no poden dormir pel soroll", apunta Gallego, ja que a les sis o a les set del matí alguns grups de joves s'apleguen en forns de pa de la zona i fan molt soroll.  "Cada divendres i dissabte a la nit això es converteix en un passadís de destrosses i soroll", resumeix la veïna del barri de Sant Francesc-Monestir.

El botellot

D'altra banda, des de l'Associació de Comerciants de l'avinguda de Cerdanyola, el president Toni Gual afirma que no ha copsat aquesta problemàtica que anys enrere si detectava. "Com a president, cap veí no m'ha fet arribar preocupació per aquesta qüestió", assegura Gual, que sí que parla d'alguna queixa relacionada amb restes de botellot en alguns punts del barri.

"El que no es pot fer és eliminar l'oci nocturn", reflexiona el veí del barri Andreu Sierro, que afegeix: "El problema és el model d'oci, que concentra i massifica tota l'activitat nocturna de Sant Cugat en un mateix punt". Per Sierro, "les conseqüències no són només el botellot, sinó que a l'hora de tancar com tornen cap a casa: envaeixen l'avinguda de Cerdanyola i altres carrers com la rambla del Celler".


Sobre la decisió de l'Ajuntament de Sant Cugat de tancar el carrer de Can Solà els caps de setmana per evitar un botellot massiu, Andreu Sierro considera que "va ser una irresponsabilitat perquè va complicar encara més la situació i va agreujar el tema". En aquest sentit, els veïns demanen diàleg amb el Consistori per poder tractar la qüestió, més tenint en compte que a l'estiu és quan més s'intensifica la problemàtica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem