Sant Cugat reflexiona sobre els 40 anys d'exili del Sàhara

L'acte se celebrarà a la Casa de Cultura a les 19 hores d'aquest divendres, 26 de febrer

La Casa de Cultura serà l'escenari aquest divendres de l'acte “Sàhara: 40 anys d’exili”. Una oportunitat per reflexionar sobre la situació del poble sahrauí en un acte que començarà a les 19 hores i estarà presidit per la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer.

L'objectiu de l'acte és recordar el 40è aniversari de la creació de la República Democràtica Àrab Sahrauí i la construcció dels campaments de refugiats on, segons Nacions Unides, viuen unes 150.000 persones.

Una xerrada organitzada per l’Ajuntament de Sant Cugat i la Xarxa Solidària de Sant Cugat que té com a objectius donar a conèixer la situació del poble sahrauí i mostrar el treball que es fa des de les ONGs i l’Ajuntament en el marc de l’agermanament.

La jornada començarà amb una xerrada sobre la cronificació del conflicte. Tot seguit es projectarà el documental Kafana (Ja prou) produït per Medicus Mundi Catalunya i rodat als campaments de refugiats sahrauís. Per acabar es farà una degustació de te i col·loqui amb les persones participants.

Sant Cugat està agermanada amb la daira d’Aargub des de l'any 2000, quan es va signar un conveni d’amistat i agermanament que es va renovar el 2009. La cooperació santcugatenca al Sàhara ha estat continuada des de l’any 1998.

Cartell de la jornada

Més informació
 
Comentaris

Destaquem