Formalitzades les obres per instal·lar pantalles acústiques a l'AP-7 a Mira-sol

Els veïns de Mira-sol fa anys que denuncien els problemes que pateixen pel soroll diari de l'autopista AP-7

Les reivindicades pantalles acústiques a l'AP-7 en el seu pas per Mira-sol són a prop de ser una realitat. Després de més de vint anys de reivindicació i denúncies veïnals a barris com Mas Gener i Can Cabassa, la instal·lació de pantalles haurà de servir justament per mitigar el soroll que produeix el trànsit de l'autopista. Els veïns fa temps que conviuen amb soroll diari i continu d'una de les vies més transitades del país i que tenen a tocar de casa. Una realitat que els dificulta el seu dia a dia i els ha arribat a ocasionar problemes de salut.

Més info: Pantalles d'entre 6 i 8 metres pels problemes de soroll a Mira-sol

Així, el Ministeri de Transports ha formalitzat el contracte d'obres per implantar mesures de protecció acústica en diverses carreteres de la regió de Barcelona, incloses les de Mira-sol. A Sant Cugat s'actuarà en un tram de l'AP-7 i en un altra de la B-30:

  • Tram AP-7 entre els km 157,2 i 158,2: cobrirà els barris de Mas Gener i Can Cabassa (Mira-sol), aproximadament des del tram on es troba la urbanització Polis-alfa fins a la sortida de l’Hospital General. Les obres serviran per substituir i perllongar les actuals pantalles acústiques amb l’objectiu de millorar la seva eficiència donat l'increment de trànsit que registra l'autopista en aquest punt
  • Tram B-30 entre els km 0,6 i 2,3: cobrirà la zona de l’estany dels Alous (banda municipi de Rubí). Es col·locaran noves pantalles acústiques d'entre 6 i 8 metres d'alçada, de tipus vegetal o plafó metàl·lic en funció del tram. Addicionalment, entre els quilòmetres 0,7 i 0,8 s'haurà d’ampliar el terraplè existent per tal d’instal·lar-hi les pantalles (en aquest punt serà de tipus vegetal i de 6 metres d’alçada).

Amb aquestes actuacions el Ministeri espera que es redueixin els problemes de soroll que fa anys que pateixen els veïns de Mira-sol. De cara a l'avaluació de la situació futura i de l'eficàcia de les mesures correctores proposades, s'han elaborat models informàtics de simulació de la propagació acústica per a cadascuna de les zones d'estudi, calibrats sobre la base de resultats de mesuraments realitzats in situ. 

L'Ajuntament de Sant Cugat i el veïnat de Mira-sol fa molts anys que reclamen al govern espanyol la instal·lació d'aquestes pantalles, però l'executiu estatal ha tingut el projecte molt temps aparcat. Els veïns han explicat reiteradament els problemes diaris que pateixen pel soroll continu de l'autopista i el patiment que aguanten. El pla de recuperació i els fons europeus Next Generation han estat claus per aquest projecte.

Més info: Les pantalles acústiques de l'AP-7 a Mira-sol no són una prioritat per Foment

Les queixes a Valldoreix

Mira-sol no és l'únic punt de Sant Cugat on els veïns pateixen el soroll de l'AP-7. Una altra de les zones afectades és Valldoreix, on hi ha barris que conviuen amb el brunzit diari dels vehicles. Fa més de vint anys, un grup de veïns ja es va mobilitzar per aconseguir millores, però no van obtenir resposta de les administracions. Ara, un altre col·lectiu ha reprès la lluita i tornen a reivindicar la instal·lació d'elements que redueixin el soroll. La seva intenció era que les pantalles acústiques que ara s'instal·laran a Mira-sol s'allarguessin fins a Valldoreix, però les administracions ho van descartar. 

Més info: El brunzit de l’AP-7, el soroll diari que pateixen els veïns de Valldoreix

Per tant, haurà de seguir el seu propi camí i esperar que el govern espanyol accepti i tiri endavant el projecte.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem