Rebutjada la proposta de Cs d'auditoria externa a les factures de l'Ajuntament

La Fiscalia està investigant factures i pagaments de l'Ajuntament de Sant Cugat de l'any 2018

El govern municipal d'ERC-MES, PSC i CUP i Junts per Sant Cugat han rebutjat la proposta de Ciutadans d'encarregar una auditoria jurídica externa que analitzi les factures i contractacions de l'Ajuntament entre el 2011 i el 2019. La proposta de Cs sorgeix de la investigació de la Fiscalia als comptes municipals de 2018, iniciada arran d'una denúncia de la mateixa formació taronja als procediments de contractacions. A més, des de Cs critiquen que el nou govern local no els ha facilitat tota la informació referent a aquestes despeses.

Aldo Ciprian, de Ciutadans, s'hi ha referit com a "despeses irregulars que sumaven 1,5 milions d'euros entre 2017 i 2018". "La finalitat és analitzar els mandats entre 2011 i 2019 i si es feia servir el diner públic de manera irregular i quins privats es van beneficiar de la generositat convergent", ha afegit el regidor durant el ple municipal d'aquest 16 de setembre.

Més info: Ingla afirma que es van pagar 1,4M€ "sense contracte", i Fortuny li demana "veracitat"

La resposta de l'exalcaldessa

"Exigim respecte per la institució i pel nom de Sant Cugat. Abocar sospites infundades ens perjudica a tots", ha denunciat Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat i exalcaldessa, que ha assegurat que "aquesta estratègia té efectes en els òrgans tècnics i administratius" de l'Ajuntament i "té per objectiu erosionar" el seu grup municipal. Amb tot, Fortuny ha assegurat que es va seguir tot el procediment legal, tot i reconèixer que el procediment es pot millorar.

"La ciutadania ha de saber que no hi ha cap polític que pugui aprovar en solitari despeses i pagaments que no hagin estat avalades i certificades per la Secretaria o el Tesorer. Passa a totes les administracions i els hi passarà a vostès. No facin mal al nom de Sant Cugat", ha emfatitzat Carmela Fortuny, que ha exigit "disculpes i una recificació pública".

Fortuny ha destacat també que com a alcaldessa va firmar un pla per establir un nou procediment. Unes paraules que han retret des del govern i Cs, ja que l'han acusat de firmar el document a final de mandat.

El govern defensa la seva transparència

Aldo Ciprian ha criticat també que el nou govern no ha facilitat la informació que ha recollit sobre aquesta qüestió: "Un dels eslògans de la CUP era aixecar les catifes i fer net. El seu posicionament demostra que Ciutadans és l'únic capacitat d'aixecar catifes".

La resposta ha estat de la tinent d'alcalde de Transparència, Lourdes Llorente: "Em sorprèn que Cs digui que no els hi hem explicat i no els hi hem ensenyat documents. Estem fent un analisi exhaustiu i no el tenim tancat i esperem poder donar tota la informació en la pròxima comissió. Ja els hi vam dir".

Per la seva banda, el tinent d'alcalde d'Economia, Pere Soler, ha rebutjat la possibilitat d'encarregar una auditoria externa pel cost econòmic i per les formes i temps en què ho ha demanat Ciutadans, ja que ha assegurat que és l'Interventor el que hauria de fer aquesta petició.

Mireia Ingla: "En aquest Ajuntament a partir d'ara es faran bones pràctiques i volem que les coses es facin millor i amb més transparència".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem