Una nova cara pels edificis de l'entrada de Sant Cugat

Es tracta "d'oferir elements arquitectònics singulars en espais emblemàtics de Sant Cugat"

L'Ajuntament vol potenciar la "riquesa arquitectònica" a l'entrada de Sant Cugat per la zona de la rotonda del Xic i ha tirat endavant una Modificació puntual del Pla de Millora Urbana de l’illa compresa pel carrers de Cerdanya, Vic, avinguda de Graells i de Vallespir.

Concretament, es tracta de la zona compresa entre la coneguda rotonda de l'Hipòdrom i tot el sector econòmic de darrere del Mercantic. L'objectiu de la modificació proposada per l'equip de govern és potenciar modificacions en la volumetria de les construccions i permetre més elevacions en l'altura.

"Formen una entrada important a la ciutat", argumenta el tinent d'alcalde Damià Calvet, que afegeix que "permetrà poder disposar d'una riquesa arquitectònica a l'entrada de Sant Cugat que serà positiva per les activitats i per la ciutat".

En definitiva, segons Calvet, es tracta "d'oferir elements arquitectònics singulars en espais emblemàtics de Sant Cugat" i "passar d'una arquitectura senzilla de nau industrial a una proposta que pugui acumular sostre i edificació en volumetries especials".

El pla també proposa un pati interior d’ús públic en aquesta illa amb un horari d’accés controlat. "Un espai interior obert que transformarà el caràcter de la façana actual de l’illa, passant a ser un perímetre permeable obert a l’interior".

Mireu les imatges del ple municipal de febrer

Dubtes sobre l'alçada

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha mostrat els seus “dubtes” sobre els usos i les alçades totals que permet el pla així com la “connexió entre els diferents àmbits” i els “problemes de mobiltitat” que es puguin generar. Tot i això, ha apuntat que veu “coses positives” en la nova tramitació i que “s'ha de fer alguna cosa”, ja que “es veu alguna situació de deixadesa”.

Des d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana també ha reconegut que no acaben de veure clara la proposta, que “sembla presentada per un particular” i que pot acabar distorsionant el paisatge a l'entrada de la ciutat.

Sobre les preocupacions per l'augment de l'alçada permesa, Calvet ha assegurat que s'ha sigut "coherent" amb les edificacions de l'entorn.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem