Sant Cugat vol que l'entrega de beques depengui de la Generalitat i no de l'Estat

La ciutat, a més, demanarà que el ministeri d'Educació pagui, de manera immediata, les beques i ajudes als estudiants catalans

Sant Cugat instarà al govern de l'Estat que traspassi definitivament a la Generalitat les competències en matèria de beques i ajudes a l'estudi. D'aquesta manera doncs, seria la Generalitat qui s'encarregaria de la gestió absoluta de les ajudes econòmiques per a estudiants catalans al territori. 

D'altra banda, amb aquest traspàs, la Generalitat també participaria en la gestió i tramitació de les beques i ajudes a l'estudi no territorialitzades, així com en altres mesures de foment econòmic de l'estudi impulsades per l'Administració General de l'Estat.

El Consistori ha arribat a l'acord de demanar aquest traspàs i demanar que el ministeri d'Educació pagui, immediatament, els ajuts econòmics als estudiants de Catalunya. La demanda sorgeix a partir del passat dissabte 28 de gener, quan el ministeri d'Educació no va pagar a 158.000 estudiants catalans, 70.000 universitaris i 88.000 alumnes de l'àmbit no universitari, les seves ajudes. 

La moció presentada per ERC-MES al ple municipal d'aquest dilluns, 20 de febrer, ha comptat amb el suport de la CUP-PC, Convergència, ICV-EUiA, el PSC i el regidor no adscrit. Per la seva banda el PP ha votat en contra i Ciutadans ha votat a favor de dos punts i s'ha abstingut en un tercer.

Mireu les imatges del ple municipal de febrer

Més informació
 
Comentaris

Destaquem