La Brigada Municipal realitza 4.768 intervencions a l'any

Cristina Paraira, tinenta d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, desglossa les dades més rellevants de la memòria d'activitats realitzades l'any 2015

La Brigada d'Obres i Serveis, integrada per un total de 46 professionals, va realitzar durant l'any 2015 4.768 intervencions, que equivalen a una mitjana diària de 13,1 actuacions. Entre aquestes actuacions s'inclou el manteniment de les dependències municipals –que representen un 41% del total d'actuacions–, manteniment de paviments, senyalització, tasques de neteja i desbrossada i actuacions de logística i infraestructures. Cristina Paraira, tinenta d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, ha fet balanç de la feina realitzada aprofitant la publicació de la memòria anual d'activitats.

Paraira ha destacat la feina que realitza la Brigada, "una feina discreta, que requereix a vegades molta paciència. Són la cara de l'Ajuntament que està al carrer, i cal agrair la seva amabilitat i professionalitat". Sobre les dades, ha destacat que "realitza actuacions molt heterogènies" i que "el seu àmbit d'actuació va més enllà del manteniment de la via pública. També fan actuacions de suport i suport a altres departaments". Ha destacat tanmateix el seu compromís i el seu caràcter resilient. Per últim, ha recordat que també fa una funció social i integradora, ja que és l'àrea que té més plans d'ocupació. El 2015 van ser 104.

Les dades més rellevants

De les diferents tipologies d'actuacions, un 41% s'engloben en actuacions de manteniment i millora a les 55 dependències municipals de la ciutat. En total s'han fet 1953 intervencions, més d'un terç de les quals executades per electricistes i lampistes (34%). Altres feines sol·licitades han estat realitzades per fusters (26%) i manyans (16%). 

Pel que fa a actuacions de manteniment del ferm i paviment de la via pública se n'han fet 554. La Brigada ha arranjat 4.406 metres quadrats de voreres i ha executat 1.680 metres lineals de la nova xarxa municipal de telecomunicacions de baixa tensió. De totes de les actuacions, un 36% del total no estaven planificades.

D'altra banda la Brigada ha realitzat 1.033 actuacions pel que fa a senyalització viària, de les quals un 50% (518) es tracta de senyalització vertical. Aquest servei el va assumir la Brigada municipal l'any 2012. Fins aleshores l'havia realitzat una empresa externa.

Finalment destaquen les 1.038 actuacions de logística i infraestructura realitzades durant tot l'any, entre les quals destaquen el muntatge de col·legis electorals per a les eleccions municipals, autonòmiques i estatals, i el suport en actes culturals i esportius.

Per a més informació, consulteu la Memòria anual d'actuacions de la Brigada d'Obres 2015

Més informació
 
Comentaris

Destaquem