Volen que el solar de Volpelleres per a equipaments sigui part del parc metropolità

L'Ajuntament i l'AMB estan treballant conjuntament per a convertir el bosc de Volpelleres en un parc metropolità

El Ple municipal ha acordat, durant la sessió celebrada aquest dilluns 19 de juny, treballar per tal que el solar contigu al bosc de Volpelleres i que està reservat per a equipaments, s'integri al projecte de parc metropolità. L'acord neix d'una moció que ha esdevingut institucional, i que en uns inicis havia presentat l'oposició després d'haver-la treballat amb el col·lectiu Volpelleres Viu. 

Actualment, l'Ajuntament està treballant amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a convertir el bosc en un parc metropolità. Un projecte en què tots els partits representats al ple han acordat donar suport i crear una comissió per tal de fer un seguiment i concreció. En aquest cas, la comissió estaria formada pels diferents representants municipals i tècnics, associacions veïnals sectorials i plataformes ciutadanes de defensa del bosc, per tal de garantir la màxima protecció de l'ecosistema. 

 

D'altra banda, el ple ha acordat que, aprofitant el procés participatiu que s'està duent a terme per revisar el Pla d'Equipaments actual, s'analitzin les necessitats, pel que fa a equipaments, de la ciutat i del barri de Volpelleres. A més, també es crearà un projecte de millora de la llera del torrent de Can Cornellera i s'encarregarà una auditoria mediambiental de l'àmbit. 


La parcel·la de la qual es refereix la moció és la que està situada a la zona alta del bosc, que dona a la Via Augusta. Una parcel·la d'una hectàrea en la qual, actualment no hi ha cap projecte dissenyat. En aquest solar, actualment hi ha 246 arbres, segons dades del Consistori. A més, un total de 220 metres del circuit de cros, transcorren per part d'aquesta parcel·la. 

En la imatge posterior podreu veure la distribució d'aquesta àrea. En total és una zona de 15 hectàrees, de les quals 12 formen part del bosc protegit, i 3,1 per a equipaments. En aquest cas, la pastilla pintada de color groc i més gran, és on s'està construint el nou Leonardo da Vinci i on s'ubicarà la nova escola La MiradaLa pastilla petita, situada a la part superior, és la que des del Consistori es treballarà perquè entri a formar part del nou parc metropolità. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem