La modificació del pressupost per construir l'escola La Mirada genera debat

L'equip de govern ha portat al ple municipal de juny la modificació del pressupost per tal d'avançar el finançament per construir l'escola La Mirada

La modificació del pressupost que ha de permetre avançar el finançament per a construir l'edifici de l'escola La Mirada ha generat divergència d'opinions al ple municipal celebrat aquest dilluns, 19 de juny. 

Tal com va detallar el passat divendres 9 de juny, el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Economia, Damià Calvet, el Consistori avançarà la inversió de la construcció de l'Escola la Mirada per tal de garantir el seu funcionament el curs 2019-20. Una decisió que arriba després que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat detallés que la construcció de la 12a escola està en la prioritat 86, és a dir, que per davant, Ensenyament té 85 escoles més per construir a tot Catalunya.

Per això mateix, i davant la necessitat de comptar, com més aviat millor, amb aquest nou cendre d'educació infantil i primària, el Consistori ha decidit avançar la inversió. Una inversió que l'Ajuntament assumirà la redacció del projecte, la direcció de l'obra i la construcció de l'edifici, amb un cost aproximat de 6'5 milions d'euros, buscant finançament extern de 6 milions, mentre que els 500.000 restants seran assumits amb recursos propis d'aquest exercici, que provenen del pressupost reservat per a la sala polivalent d'aquest any. Pel que fa al Departament d'Ensenyament, aquest retornarà el 80% del cost total de l'obra al Consistori, mentre que el 20% és a fons perdut. 

El fet però, tal com han destacat els grups de l'oposició, amb aquesta modificació s'ha trencat el compromís que tenia el Consistori pel que fa a la sala polivalent. De fet, la construcció d'aquest espai era una de les condicions que ERC-MES va demanar per signar l'acord d'estabilitat pressupostària.

Escola sí, però sala polivalent també:

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez s'ha mostrat molt crític amb el fet que es restin 500.000 euros del pressupost reservat per al 2017 per a la sala polivalent. "Vostès el que han fet és trobar l'excusa perfecta. El govern municipal mai s'ha cregut aquest projecte. Vam comprometre que abans de finalitzar el 2017 tindríem l'espai polivalent i encara no s'ha fet res. Tant de bo sigui veritat que l'any que ve estarà, no tenim motius per creure'ls". 

D'aquest compromís també ha parlat el regidor de Ciutadans Sergio Blázquez. "Existia un compromís perquè aquest any estigués construïda la sala polivalent. Vam preguntar en més d'una vegada i se'ns va dir que no hi hauria problemes perquè estigués construïda. No esperin que ara els creiem de cara a l'any vinent".  

Des del PP, Àlvaro Benejam, ha demanat "intentar no fer demagògia i explicar les coses com són. El que hi haurà serà un copagament. El que farem nosaltres, és pagar part d'aquesta escola. El tema de la sala polivalent l'hem de deixar apartat, nosaltres estem d'acord que l'escola és prioritària, però no ens pertoca".

Per la seva banda, el regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez, s'ha mostrat crític amb la situació. "Ens preocupen coses com la sala polivalent, quedar-nos només amb el compromís. També ens preocupa el 20% del pressupost a fons perdut, és una despesa important". 

Finalment, el regidor de la CUP-PC Igansi Bea ha destacat "els dubtes" que els genera aquesta modificació. "Hi ha coses que ens farien votar que sí, com l'escola La Mirada, però d'altres que no, com la sala polivalent. No caldria haver de fer la baixa de la sala polivalent si recaptéssim el que podem recaptar amb el potencial que tenim en aquesta ciutat". 

Pel que fa a la construcció de la nova escola la Mirada els grups de l'oposició s'han mostrat d'acord amb la necessitat de construir-la, tot i que no tots, creuen que la despesa hagi de sortir del Consistori. 

Per la seva banda, pel que fa a la sala polivalent, el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Economia ha refermat el compromís de l'equip de govern amb la construcció d'aquesta. 

Finalment, des de les JERC han reivindicat amb una pancarta que ja fa 12 anys que s'espera la sala polivalent. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem