Propietaris de Torre Negra reclamen a l'Ajuntament que permeti urbanitzar una part

Un dels propietaris del sector de Torre Negra reclama a l'Ajuntament de Sant Cugat que segui a negociar amb ells

Propietaris de terrenys de Torre Negra reclamen a l'equip de govern de Sant Cugat que obri una negociació amb ells per tal d'arribar a un acord, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi tombat la modificació urbanística que va fer l'Ajuntament santcugatenc per passar aquesta zona d'urbanitzable no programada a no urbanitzable. Així ho ha explicat al TOT un d'aquests propietaris, Domènec Miquel, que lamenta que els responsables polítics i tècnics no s'han posat en contacte amb ells.

Domènec Miquel defensa els drets d'urbanització que tenen els propietaris d'aquests terrenys i recorda que l'Ajuntament "ha rebut quatre sentències molt potents en contra". "Hem de seure i parlar, és una qüestió que s'ha de resoldre políticament", reclama, alhora que no es mostra gaire esperançat amb aquesta possibilitat vista la "resposta" de l'equip de govern.

Del total de l'àmbit, un 60% dels terrenys són de Nuñez i Navarro i la resta són de petits i mitjans propietaris.

"Part de Torre Negra s'haurà d'edificar"

Per Domènec Miquel, hi ha poques alternatives per arribar a un acord. Una, segons exposa, hauria estat compensar propietaris de Torre Negra amb terrenys per urbanitzar a altres punts de la ciutat, com Can Mates. "El 2000 encara quedaven espais per urbanitzar, però ara ja no. L'Ajuntament no té res a oferir". Per tant, descarta aquesta possibilitat.

Una altra opció pels propietaris, segons va explicar el mateix Miquel al TOT, és que l'Ajuntament els indemnitzi si manté la seva voluntat de no urbanitzar aquest entorn. "Serien uns 400 milions d'euros", va assegurar llavors, alhora que mostrava el seu escepticisme en què la ciutat pogués fer front a aquesta quantitat.

Així, per Miquel l'única solució és que l'Ajuntament accepti urbanitzar part de l'àmbit de Torre Negra per poder preservar tota la resta. Així, proposa com a sortida permetre la urbanització de sectors ja construïts com Bell Indret i de la rambla Calado. "Es podria fent respectant la baixa densitat, el model...", exposa...

Crítiques a l'actuació municipal

Per Domènec Miquel la gestió històrica de l'àmbit de Torre Negra ha estat "molt dolenta" per part de l'Ajuntament de Sant Cugat i lamenta la seva "prepotència" per "ni voler parlar amb els propietaris". "El primer que haurien de fer és admetre que han comès un error, no ho volen ni reconèixer", segueix.

És per això que Miquel critica l'anunci de l'Ajuntament de tirar endavant una nova modificació urbanística i presentar un recurs de cassació. "Li tombaran aquest tercer projecte i el recurs ni l'admetran a tràmit".

En aquest sentit, algunes formacions polítiques com Ciutadans i Partit Popular van reclamar fa uns dies l'obertura d'unes negociacions amb els propietaris vist que la via judicial per protegir Torre Negra no estava donant fruits. Els responsables polítics de l'equip de govern no volen fer declaracions públiques del tema, més enllà d'un comunicat que van enviar als mitjans de comunicació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem