L'Ajuntament qualifica d'insòlita la decisió del Tribunal Superior

Anuncia que presentarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem i tirarà endavant una altra modificació

L'Ajuntament de Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a la sentència del TSJC que ha tombat la modificaicó del PGM que va convertir Torre Negra en terrenys no urbanitzables i ha tornat a mostrar la seva voluntat de què no s'urbanitzi aquest entorn. Així, el Consistori presentarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem i ha recordat que, com que la sentència no és ferma, els terrenys segueixen sent no urbanitzables.

Segons l'Ajuntament, l'anul·lació de la modificació del PGM a Torre Negra ha estat "a causa, únicament, d'un document que es troba a l'annex de tot l'expedient urbanístic". "Es tracta d'un únic informe que avala els valors ambientals de Torre Negra prenent com a referència el Pla Territorial Metropolità que, a la vegada, havia estat anul·lat parcialment", assegura el Consistori, que troba "insòlit" que per un únic informe s'hagi anul·lat tota la modificació.

És per això que, a banda del recurs que presentaran, l'Ajuntament ha anunciat en un comunicat que tramitaran una nova modificació del PGM per tornar a classificar com a no urbanitzable aquell entorn.  Per això, els equips tècnics de l'Ajuntament no inclouran aquest informe en la nova modificació del PGM que estan preparant. L'objectiu és preservar les 165 hectàrees del sector dels gairebé 3.000 habitatges que hi vol fer Nuñez i Navarro.

Tot i això, la sentència és un cop inesperat per Sant Cugat, i és que l'equip de govern no contemplava aquesta possibilitat, tal com explicava fa unes setmanes el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet: "Hi ha hagut tres recursos, dos dels quals s'han resolt a favor de l'Ajuntament. En el fons i la forma, aquest tercer és pràcticament igual que els altres dos. Estem esperant que aviat tinguem una sentència favorable a l'Ajuntament".

"Plena potestat"

D'altra banda, segons el comunicat enviat per l'Ajuntament, la sentència no posa en dubte la plena competència municipal per classificar Torre Negra com a sòl no urbanitzable. "La part més substancial de l'expedient de modificació de PGM, per tant, en cap cas ha estat revocat pels tribunals", assegura.

"La voluntat de l'Ajuntament, en definitiva, és que no s'urbanitzi Torre Negra", remata.

Per ara, responsables de l'equip de govern no faran declaracions sobre el tema.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem