Preocupació i incertesa entre l'oposició pel futur de Torre Negra

Tots els partits han mostrat en diferents ocasions la seva voluntat de preservar Torre Negra i evitar la construcció d'habitatges

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la la modificació del PGM que l'Ajuntament de Sant Cugat va fer el 2012 per passar els terrenys de l'àmbit de Torre Negra d'urbanitzables no programats a no urbanitzables, ha generat preocupació i incertesa entre els diferents grups polítics santcugatencs.

 

L'acumulació de sentències, recursos i els anys que fa que s'allarga aquesta problemàtica entre l'Ajuntament i propietaris de terrenys de Torre Negra provoca que els dubtes sobre com acabarà tot plegat siguin majoritaris entre els representants polítics de Sant Cugat. I és que és la preservació de Torre Negra ha estat una bandera aixecada no només pel govern i l'oposició, sinó que també ha estat una reivindicació històrica dels santcugatencs.

 

Tots els partits amb representació al ple han mostrat en més d'una ocasió la seva voluntat i compromís en la preservació de Torre Negra i evitar la construcció d'habitatges. Tot i això, cada vegada tenen menys clar si aquesta voluntat ciutadana acabarà sent possible o a quin preu s'aconseguirà.

 

ERC-MES i ICV-EUiA estan preocupats per com acabarà tot i no ho tenen gens clar,  PP i C's ja aposten clarament per seure amb els propietaris per arribar a un acord satisfactori, CUP-PC reclama a l'equip de govern estudiar altres estratègies més enllà de la via judicial i el PSC s'ha posat al costat de l'Ajuntament en totes les actuacions que tiri endavant per preservar Torre Negra.

"Prima el lucre privat"

Núria Gibert

La portaveu de CUP-PC, Núria Gibert, ha mostrat el seu descontentament per la sentència: "Estem molt insatisfets i preocupats. No hi estem d'acord". I és que ha assegurat que la decisió del TSJC significa que "es prima l'interès i el lucre privat per sobre de la voluntat col·lectiva". "És una jurisprudència molt perillosa".

Tot i això, Gibert ha reclamat a l'equip de govern que estudiï altres alternatives per assolir la preservació de Torre Negra, vist que "la via de contenciosos està sent negativa". La cupaire ha recordat "els interessos i costos de demora" que està generant aquest cas per les arques municipals i per això ha demanat obrir altres camins. "També he de buscar la defensa de l'erari públic".

Gibert ha recordat que la CUP-PC va presentar al ple municipal una moció per declarar Josep Lluís Nuñez i Navarro persona non grata: "És una persona adversa als interessos dels santcugatencs". La moció no va tirar endavant.

"Els costos del cas"

Aldo Ciprián

El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, ha reconegut una certa preocupació per la situació de Torre Negra i ha criticat la gestió que n'està fent l'Ajuntament, en el sentit de presentar un recurs de cassació i tirar endavant una altra modificació urbanística. "És tirar la pilota endavant perquè s'ho mengin els que vindran després. Tard o d'hora tornarà a sortir".

Per aquest motiu, Ciprián ha reclamat a l'equip de govern que segui a la taula amb els propietaris de terrenys per arribar a un acord. "Nosaltres ens sentaríem a parlar per trobar una solució", ha reivindicat, tot criticant que l'equip de govern vagi fent sempre "patades endavant".

"Molt mala notícia"

Mireia Ingla

La portaveu d'ERC-MES ha qualificat la sentència de "molt mala notícia" i ha reconegut que la ciutat té "un problema gran". "Tenim els nostres dubtes, la cosa no pinta bé. Hi ha hagut bastantes sentències contràries a l'interès de l'Ajuntament".

És per això que Mireia Ingla es mostra preocupada pel final que pot tenir tota aquesta història, tenint en compte que la voluntat de Sant Cugat i els santcugatencs és la de no urbanitzar Torre Negra. "No ho tenim ni lligat ni resolt, no posaria la mà al foc".

"Molt complex"

Roser Casamitjana

La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha mostrat la seva incertesa amb el final que pot acabar tenint tot plegat. "No estic convençuda que això no acabarà malament per Sant Cugat", ha reconegut.

 

"Cada vegada que hi ha alguna sentència, tinc l'ai al cor. És un tema molt complex", ha afegit Casamitjana, que també ha criticat l'actitud del grup de Nuñez i Navarro: "No té límits, no s'atura mai de presentar recursos, litigis...".

"Unitat"

Pere Soler

El regidor del PSC, Pere Soler, ha reclamat "mantenir la unitat" de totes les forces polítiques per acabar aconseguint la preservació de Torre Negra i que no s'hi urbanitzi res. "Nosaltres sempre estarem al costat de l'Ajuntament", ha destacat.

 

Tot i això, sí que ha mostrat certa preocupació, que va augmentant "de mica en mica" a mesura que van sortint sentències.

 

Amb tot, Soler ha assegurat que la gestió de Torre Negra es va fer malament en els seus inicis i que ara cal estar al costat de l'equip de govern les actuacions que tiri endavant per aconseguir que no es construeixi res.

"Prepotència"

Álvaro Benejam FOTO: Artur Ribera

El regidor del PP s'ha mostrat molt crític amb la gestió de l'equip de govern de tota la qüestió de Torre Negra. Tot i que el govern santcugatenc va assegurar que no esperava aquesta sentència, Álvaro Benejam ja ho tenia clar: "Esperàvem aquesta sentència negativa". "Ara es fan la víctima per tapar els seus defectes com a gestors", ha afegit.

 

I és que per Benejam, la sentència és "un correctiu per l'equip de govern i el cos tècnic de l'Ajuntament, ja que la sentència torna a fer referència a la seva "actitud irresponsable". El popular també ha criticat la voluntat del govern de tirar endavant una altra modificació urbanística per tornar a qualificar de no urbanitzables els terrenys de Torre Negra: "Serà novament impugnada i hi haurà una sentència igual. Indica prepotència".

 

Per això, Benejam ha reclamat a l'equip de govern que segui a la taula amb els propietaris privats dels terrenys de l'àmbit de Torre Negra per trobar una solució, "com s'ha fet amb les zones verdes i amb tants altres casos".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem