ERC-MES lamenta que el PSC es desmarqui de l'estratègia per preservar Torre Negra

Segons els republicans aquesta decisió "és un canvi de rumb en l'estratègia conjunta de protecció de Torre Negra"

ERC-MES s'ha mostrat molt sorpresa amb la moció que el PSC presentarà en el pròxim ple de desembre. Tal com diu la moció, els socialistes proposen que la Generalitat compri Torre Negra i que l'espai acabi sent un equipament públic de serveis.  

Tot i això, segons els republicans, "la moció barreja els terrenys declarats com a no urbanitzables i subjectes de litigi amb la compra de la masia, fet que no afavoreix la protecció integral de tota la zona i allunya el debat de la possible compra de la masia".

En aquest sentit ERC-MES "aposta per abordar la possible compra de la masia tenint en compte la necessitat d'usos i equipaments i la possibilitat de confiar la compra entre l'Ajuntament, el Parc de Collserola i la Diputació de Barcelona".

D'altra banda, els republicans insisteixen que la millor manera per preservar aquest espai és la unitat de totes les forces polítiques del municipi. De fet, el Ple Municipal va iniciar fa uns mesos la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per declarar una altra vegada l'espai com a no urbanitzable.

Tot i la unitat que demanen els republicans, amb aquest "canvi d'estratègia" del PSC, ERC-MES recorda que C's i PP també es van desmarcar d'aquesta iniciativa per modificar el PGM. Per això mateix, ERC-MES "demana, una altra vegada, unitat a totes les forces polítiques".

Finalment, ERC-MES demana que a la propera Junta de Portaveus es posi sobre la taula l'anàlisi que ha fet el govern per desestimar la compra de Torre Negra, així com quines han estat les negociacions amb les administracions sobre aquesta qüestió.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem