Com es balla el 'Paga-li Joan', el ball del vano i el ram

L'emblemàtic ball del vano i el ram es ballarà dilluns 29 de juny, el dia de Sant Pere

El 'Paga-li Joan', el ball del vano i el ram, es representa per Sant Pere, és a dir, cada 29 de juny. La dansa representa el festeig d'una parella.

El ball comença amb l'entrada de la parella caminant amb el pas doble del ball de gitanes. La parella passa per davant d'autoritats i músics per saludar-los. Una vegada estàs disposats en rotllana, sona la música del 'Paga-li Joan' i interpreten el passeig: un caminar amb gràcia que encadenen amb el següent pas, el dins-fora, amb moviments semicirculars i en el que el noi fa un moviment d'obrir i tancar el braç, mentre li dóna el vano a la noia.

Després d'uns passos més, tots els balladors marxen a buscar el ram, mentre la parella es queda ballant, i quan tornen els hi entreguen, mentre fa un dins-fora, per després passar a fer un pas de vals.

Segueix la Festa Major amb el TOT

Des de divendres 26 fins dilluns 29 de juny el TOT estarà present a totes les activitats de la Festa Major per oferir-vos cada detall del què passa a la ciutat durant els 4 dies.

Per això mateix, podeu seguir tota l'actualitat a través de les xarxes socials, el Twitter i el Facebook, així com tots els vídeos, fotografies i notícies del que donarà de si la Festa Major d'enguany, a través de la secció del TOT Festa Major.

A més, per segon any consecutiu, 4 santcugatencs ens mostraran la Festa Major a través de les seves fotografies que aniran penjant a la xarxa social d'Instagram.

La iniciativa 'La meva Festa Major', està organitzada pel perfil del TOT, @totsantcugat i el perfil @igerssantcugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem