Divendres comença la Festa Major de Sant Cugat

Del 26 al 29 de juny, la ciutat se submergeix en quatre dies de festa, música i activitats per a tota la família

Sant Cugat ja fa olor de Festa Major. Aquest divendres, 26 de juny, es dóna el tret de sortida a quatre dies de festa en els quals 253 activitats envairan la ciutat. Propostes per a tots els gustos i edats. Des de sopars a la fresca, passant per les grans cites tradicionals, i les apostes de nova creació, ompliran els 13 espais de la Festa Major 2015.

L’esportista Joan Pahisa serà el pregoner de la festa, que enguany augmenta en nombre d’espais. Els Jardins de la Penya Regalèssia seran, per primer cop, l’escenari de la Festa Major Alternativa, i la plaça de Pep Ventura estarà gestionada per La Cultural. L’Espai Infantil es trasllada al Parc Central, que també acollirà el Food Trucks.

I es mantenen l’Espai d’Arrel, la DesPlaça Jove, la Plaça del Jazz, la Taverna, l’Espai d’Arreu, la caseta del CPA, la Fira d’Atraccions i l’Esport al Carrer. També repeteix la plaça de Gabriel Ferrater i la plaça del Rei com l'espai del StQbeer Festival.

Els espais en el mapa

Passeu per sobre de cada espai en el mapa per saber la temàtica i la localització en concret. Font: elaboració pròpia.

Divendres, el tret de sortida

El Grup Mediterrània actuarà a les 22 hores a la plaça de l'Om. FOTO: Lali Puig

La Festa Major de Sant Cugat comença aquest divendres, 26 de juny, amb el pregó de la Festa, que enguany pronunciarà Joan Pahisa a les 20 hores a la plaça de la Vila. I mitja hora més tard, pregó de la Festa Major Alternativa, amb Dissidència Sònica.

Per divendres, també s'ha previst la celebració del correfoc infantil, així com l'espectacle de dansa catalana d'arrel tradicional del Grup Mediterrània i la inauguració de la DesPlaça Jove.

No hi faltarà la música, amb els concerts de Sra. Tomasa, La Banda del Coche Rojo, o la Barcelona Gipsy Klezner Orchestra, entre d'altres.

Dissabte, nit de foc

 Els Diables estan de festa del 29 d'abril a l'1 de maig FOTO: David Molina

L'activitat esportiva estarà present durant tot el dissabte, amb propostes com la celebració de la IV Copa Miyagui, el Trofeu Sant Cugat de Patinatge Artístic o el Campionat d'Espanya de Horseball Sub-16, entre moltes altres activitats.

La cultura popular també tindrà un paper destacat durant el dissabte. I és que hi haurà Trobada de Balls i Entremesos d'Arreu de Catalunya, trobada percussionista i trobada gegantera, entre d'altres propostes.

Un dels actes centrals en aquest sentit, se celebrarà a les 22 hores, quan els Diables de Sant Cugat presentaran la primera bèstia de foc de la ciutat, el Boc de Sant Cugat. Una festa en la que no hi faltarpa el correfoc de Festa Major, els Versots de Diables i l'esclat de foc, a la mitjanit, a la plaça d'Octavià.

En família també es podrà gaudir de propostes com l'Estovallada, la Festa de l'Aigua per al més petits, o la Botiga al carrer. Al claustre, a les 19.30 hores, torna el Tast de Vins amb ritme, que enguany arriba a la XVIa edició, i a la Festa Major Alternativa, IV Concurs de truites.

La música tornarà a ser la protagonista de la nit, amb els sopars a la fresca a la plaça de Gabriel Ferrater amb La Troba Kung-Fú, el jazz al Celler Modernista, o el concert de la Fundación Tony Manero a la plaça d'Octavià.

Diumenge d'arròs i castells

Els Concurs d'Arrossos es trasllada a la rambla del Celler  FOTO: Lali Puig

Una de les cites gairebé obligades del diumenge de Festa Major és el Concurs d'Arrossos, que aquest any arriba a la 35a edició, i que comptarà amb el concert de Miquel del Roig.

També diumenge, cita obligada amb la Diada Castellera, que en la seva vintena edició portarà a la plaça d'Octavià castells de 9, en una diada en que els Gausacs estaran acompanyats pels Minyons de Terrassa i els Castellers de Sants.

Els més petits són els protagonistes de la tarda a la Festa Major Alternativa, i la plaça del Rei acollirà, durant la tarda, el StQBeer Festival.

El Racó Infantil arriba al Parc Central, les havaneres a la plaça de Gabriel Ferrater, i segueix l'esport a diferents indrets de la ciutat, mentre l'Esbart protagonitzarà la preestrena de Tants records.

Ja a la nit, en diferents espais, concerts com els de Fallen leaves (DesPlaça Jove), Zoo (plaça d'Octavia), o la revetlla de Sant Pere (plaça de Can Quitèria).

La nit acabarà amb el seguici nocturn, a la plaça d'Octavià.

Dilluns de tradició

El 'Paga-li, Joan', es balla el dia 29 de juny. FOTO: Estefania Bedmar

Encarant la recta final de la festa, dilluns de Sant Pere la festa viu el seu dia més tradicional. Amb tot, no hi faltaran les propostes per a tots els gustos.

Torneig de Vòlei Platja, vermut de canya i Festa de l'Aigua, entre d'altres, per al matí, i L'Esport al carrer i espectacle de circ per a la tarda.

l'acte central de la jornada, però, començarà a les 17.30 hores, amb el seguici de Sant Pere. Després de la Missa Major, l'Esclat de Festa Major i el tradicional Ball del vano i el ram, el Paga-li, Joan, honoraran la festa del patró.

El fi de festa el posarà el castell de focs al parc del Turó de Can Mates a les 23.15 hores.

La Festa Major al TOT Sant Cugat

Per seguir tota l'actualitat i la darrera hora de la Festa Major de Sant Cugat 2015 a través del web i els dispositius mòbils entreu a TOTFestaMajor.cat. En aquest portal web podreu trobar les notícies, les fotografies, els vídeos i les activitats relacionades amb la festa.

Un any més, quatre perfils d'instagram explicaran la seva Festa Major amb la segona edició de 'La meva Festa Major', una iniciativa conjunta entre @IgersSantcugat i el TOT Sant Cugat.

A més, el TOT Sant Cugat ha publicat el programa complet en format paper el divendres 19 de juny. Un programa que també pots consultar a la web del TOT Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem