Alternatives a la Festa Major

De la presentació de la Festa Major per part del regidor em vaig quedar amb dues aportacions que em van semblar, si més no, curioses

Per un costat afirmava que fent una festa de quatre dies ens cansaríem menys que fent-la de sis, cosa que demostra que no sap que els que fem la festa fem les mateixes coses però atapeïdes en quatre dies. Per tant, més cansat i sense estones per gaudir d'altres activitats.

L'altra afirmació que em va deixar descol·locat va ser quan va dir que a la Plaça de Pep Ventura hi trobarem les festes “dites alternatives” com donant a entendre que no ho són, que només és el nom i posant-les a l'alçada dels altres espais o places. Doncs vull dir-vos que no, que tot i sortir al programa oficial de la Festa, aquestes Festes són alternatives. I ho són per la gestió, ja que no reben cap aportació municipal més enllà de la infraestructura (taules, cadires, escenari...) i perquè amb tot el seu pressupost no es paga ni la meitat del catxet del grup estrella de l'altra. Ho són també pel contingut, amb els treballadors d'hp com a pregoners o amb el lema Tot explota que, referint-se a la cançó de l'Ovidi Montllor “Tot explota pel cap o per la pota”, és tota una declaració d'intencions.
Certament em va sorprendre el comentari del regidor ja que amb la situació actual, i la que vindrà, s'ha de considerar com un autèntic luxe tenir gent disposada a plantejar alternatives al seu model de festa, i de ciutat, un model alternatiu més econòmic i més compromès.

O potser no ha arribat el moment de creure en la gent compromesa que planteja alternatives? Jo crec que sí i que cada cop haurem de ser més crítics i més actius si volem sortir del forat. Us convido a treure-hi el cap i a gaudir de la programació. Segur que passareu una molt bona estona tot i trobar-vos en un lloc alternatiu.

Com molt bé diu l'Ovidi a la cançó que és el lema de les Festes Alternatives:
"Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer.
Vostra raó es va desfent, la nostra és força creixent."

Segueix @quimpla a twitter

Més informació
 
Comentaris

Destaquem