Cinema de fòrmula

JACK REACHER: NUNCA VUELVAS ATRÁS

Títol original: “Jack Reacher: Never Go Back”

USA, 2016. Direcció: Edward Zuick. Guió: Edward Zwick, Marshall Herskovitz, Richard Wenk.  Interpretació: Tom Cruise, Cobie Smulders, Danika Yarosh, Aldis Hodge, Sue-Lynn Ansari.

Durada: 118 minuts.

Web

Tràiler

Estrelles:  **(2) 

Ha arribat la seqüela de Jack Reacher (2012) que, produïda i protagonitzada de nou per un Tom Cruise molt acomodat a un determinat estil de papers, adapta ara la divuitena novel·la de la sèrie de fins ara vint-i-un bestsellers escrits per l'escriptor britànic Lee Child. Amb un interessant però desaprofitat ressò de l'actualitat pel que fa a la necessitat de cercar la justícia al marge d'unes institucions que fallen constantment, aquest típic heroi nord-americà encaixa a la perfecció amb la clàssica i atractiva figura del justicier lliure, nòmada i solitari que decideix actuar al marge de la llei. Tot i el lleu aire melancòlic que s'intenta atorgar al personatge (sobretot, a través de l'aproximació, en aquest episodi, al seu misteriós passat), l' ex policia militar Jack Racher acaba sent, final i simplement, pura testosterona, encarnant aquell perfil que ja hem vist fins la sacietat. 

Des de darrera les càmeres, el cineasta Edward Zwick (“Llegendes de passió”, “L'últim Samurai”) transmet correcció, això si, però mancada de qualsevol nervi i també del pols mínim que almenys lluïa la seva predecessora. No ajuda gens a millorar l'experiència l'escàs rigor d'execució que transpira la pel·lícula des de tots els seus aspectes i que acaba per fer impossible que opti a qualsevol mena de distinció. L'excés de clixés, les rutinàries escenes d'acció i els inversemblants personatges acaben de rematar la feina, de la que resulta una d'aquelles produccions que semblen expedides des d'una cadena de muntatge.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem