Dia Mundial del Teatre a Sant Cugat

Quan hi ha el suport necessari la ciutat respon

Avui es celebra en el món el Dia Mundial del Teatre, creat l'any 1961 pels Centres ITI de la Unesco. Es va determinar celebrar-ho cada 27 de març i el primer Manifest fou escrit per Jean Cocteau i divulgat aquest mateix dia de l'any 1962. Amb el temps s'han ampliat les manifestacions i ara tenim un europeu, un americà i, també, un de català que aquest any ha escrit l'actriu Imma Colomer recent Premi Ciutat de Barcelona, llegit el diumenge passat al Teatre-Auditori abans de començar la representació de La vida en un tren de Víctor Alexandre amb la direcció de Teresa Canas, producció de la Taula d'Arts Escèniques/Teatre del Consell de Cultura de Sant Cugat. Una funció de la qual publicaré crítica en el TOT paper el dia 6 d'abril.

Aquesta Taula, que agrupa la majoria dels grups de teatre amateur de la ciutat (que va creixent), va celebrar de manera col·lectiva i coordinada el seu primer Dia Mundial del Teatre l'any 2014, amb mostres de diferents estils a cinc espais de la ciutat amb una dispersió que, després, es va considerar no positiva.

L'any següent, 2015, es va concentrar la celebració al Celler Cooperatiu, una experiència millor repetida l'any 2016. El següent any, 2017, confirmant la bondat d'ampliar l'espai i aconseguir un lloc més tancat, va ser fer-ho al vestíbul del Teatre-Auditori amb una bona resposta de públic. Finalment, el següent pas probablement no podia ser cap més, va ser anar del vestíbul a dins del Teatre, una experiència viscuda el passat diumenge amb un èxit esclatant.

Quan hi ha el suport necessari la ciutat respon. Felicitats Taula, felicitats TA, felicitats Regidoria de Cultura de l'Ajuntament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem