Ja hi tornem a ser!

Encara estem esperant una normativa clara que faciliti l'accés a un lloguer assequible

Els qui tenim la sort, perquè avui és una sort, de tenir l'habitatge pagat, és a dir, sense hipoteca o lloguer, potser no ens adonem del que representa haver de dependre de les vel·leïtats del mercat, per dir-ho d'alguna manera.

Semblava que la crisi iniciada el 2007 havia de permetre fer canvis importants en aquest sector, per tal de no tornar a caure en els mals del totxo, i ja sabeu de què parlo. Em refereixo a canvis legislatius i pressupostaris, que permetessin que l'habitatge s'anés convertint en allò que estableix la nostra carta magna, en un dret i no en un laberint econòmic de difícil sortida. De fet, els canvis esdevinguts han estat gràcies a la pressió social i a l'actuació d'alguns jutges. Encara estem esperant una normativa clara que faciliti l'accés a un lloguer assequible.

Això ve a tomb, perquè tot indica que ja estem creant les bases per a una nova bombolla immobiliària. Fa mesos que els preus han tornat a pujar. Per una banda tenim la compra massiva d'habitatges com a inversió, però sobretot l'efecte psicològic que la crisi ja és cosa del passat i que, per tant, hom ja es pot arriscar a comprar un habitatge. Sigui com sigui, sento a parlar de preus de lloguer d'habitacions estrafolaris i en llocs ben inversemblants.

El Sant Cugat dels nostres pecats ja torna a ser al cim pel que fa a preus, de fet mai no n'havia baixat. I la demanda ja és superior a l'oferta. Ho dic perquè a mi m'han ofert comprar-me el pis dues vegades, una a les escales del bloc i una altra per telèfon (que, per cert, no sé com l'han obtingut). Això pinta malament. Es confirma que els humans no aprenem de les experiències. Hi ha massa interessos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem