L'alcaldessa surt de l'armari

El passat divendres 25 de novembre la nostra alcaldessa Mercè Conesa es despenjava amb unes sorprenents declaracions a un mitjà de comunicació local en les quals anunciava que l’Equip de Govern Municipal estava treballant per tal d’integrar la nostra ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència.

Sobta que aquesta voluntat independentista expressada ara per l’alcaldessa no constés en el programa amb el que Convergència i Unió es va presentar a les darreres eleccions municipals del passat mes de maig. A molts santcugatencs ens hauria agradat conèixer les veritables intencions de la federació nacionalista, ara independentista, abans d’expressar-se a les urnes. Amagar una qüestió com aquesta és, al meu entendre, un frau electoral, doncs se la va votar per administrar i gestionar els recursos de la nostra ciutat i no per treballar per la independència de Catalunya.

Per la majoria de ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat, com a la resta de catalans i espanyols, la independència no és cap prioritat. El que ens preocupa és la crisi que ens ofega i el que esperem de les nostres administracions és que treballin per sortir-ne, amb polítiques de proximitat, especialment per als que més pateixen, garantint els serveis bàsics des del rigor i des de l’austeritat. Sembla però que malauradament la nostra alcaldessa té altres prioritats, amb accions que busquen l’enfrontament i la divisió i que en cap cas ajudaran a millorar la situació dels santcugatencs.

Seria desitjable conèixer quan més aviat millor si tots els regidors del seu govern estan d’acord amb la nova línia endegada per l’alcaldessa a fi de saber on s’ubica cadascú. Estic convençut, així mateix, que una bona part dels santcugatencs que van dipositar la seva confiança en Convergència i Unió en les passades eleccions municipals s’han vist defraudats amb aquest posicionament per part de l’Alcaldessa.

Els que coneixem políticament a Mercè Conesa no ens sorprèn que es manifesti independentista, doncs sempre ha estat lligada als sectors més sobiranistes del seu partit. Prova d’això és que s’ha envoltat a l’Ajuntament d’un equip de persones que han fet de la radicalitat en moltes ocasions bandera, com l’actual copresident de Convergència i Unió a Sant Cugat i Tinent d'Alcalde, el Sr. Jordi Puigneró, que fa no gaire demanava no comprar loteria de Nadal “per ser una loteria espanyola”, o l’anterior cap de llista d’Esquerra Republicana i ara regidor independent Raül Grangé.

Ara que l’alcaldessa ja ha sortit de l’armari i s’ha mostrat tal com és, li demanaria que d’aquí a quatre anys no intenti tornar a enganyar als santcugatencs amb una imatge de falsa moderació quan sigui el moment de demanar el vot. Serà aleshores quan els votants defraudats per la radicalització de Convergència i Unió optaran per la moderació i confiança que genera el Partit Popular.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem