L’escorcoll va ser electoralista?

Àngels Ponsa: Junts pel Sí

Mitjans de comunicació, puntuals, al lloc on havia de passar. Encara havia d’arribar la Guàrdia Civil i la comitiva judicial. Evidencia l’oportunisme de l’escorcoll a la Fundació Catdem, perseguint una imatge dura contra el procés.

Agú es va dedicar a avisar els mitjans que això passaria. I a ningú se li escapa que les eleccions on els ciutadans decidiran si Catalunya és estat, estan a la cantonada. Diuen que buscaven temes comptables... Si les autoritats de l’Estat hi tenen accés a través del Tribunal de Comptes, el patronat de fundacions o la mateixa Sindicatura de Comptes. O amb el cas de Sant Cugat, l’alcaldessa Conesa ho va deixar ben clar: si el jutge volia un document, només calia demanar-ho per escrit. Hi ha opositors al procés que miren enrere i veuen aquell novembre de 2012 amb esborranys elaborats a les clavegueres de l’Estat, amb falsedats i mentides. Com diu Josep Rull (CDC), estem oberts a facilitar qualsevol informació, totes les dades han estat revisades pels organismes competents i hem mostrat la nostra voluntat de transparència. No hi ha res a amagar.

Neus Valero Collad: Agrupació de Ciutadans Sant Cugat

Com va dir Confuci “quan el savi senyala la lluna, el neci mira el dit”. Ens va sorprendre la notícia del registre de l’ajuntament i de les oficines de Promusa per part de l’UCO i la Fiscalia Anticorrupció. Els mitjans van emetre les declaracions de polítics, que titllaven de desmesurada l’actuació dels agents. Desmesurada? Sembla que desconeixen que les actuacions dels agents es fan en el marc de protocols i complint manaments judicials. Qüestionarien l’aute del jutge que va ordenar el registre? En un estat democràtic les decisions del poder públic queden sotmeses a la legalitat, així com la seva materialització. Escoltar declaracions del tipus: “si nos lo hubieran pedido, hubiéramos presentado el expediente”. Cal recordar-los que no ens trobem davant d’un requeriment documental normal, sinó davant l’expedient d’una decisió subjecta a investigació judicial, decisió que es va produir, presumptament, motivada per raons diferents de l’interès general. Espectacularitat? No, aquestes operacions no busquen oportunitat o conveniència, sinó rapidesa i eficiència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem