L'home contra el sistema

'Un traidor como los nuestros'

Adaptació d'una novel·la de John Le Carré de temàtica intensament contemporània, aquesta interessant pel·lícula mostra com el sentit ètic d'un ciutadà comú pot superar infinitament al d'aquells que ostenten la responsabilitat pública i que ja funcionen dins un complex entramat replet d'ànimes apagades; un escèptic mirall de la societat fàcil i tristament identificable.

El protagonista i la seva parella s'aniran involucrant en el món de l'espionatge després de conèixer, durant un viatge, a un membre de la màfia russa. I, des d'un primer moment, quedaran exposats els corruptes interessos que mouen les relacions de poder internacionals i també l'evidència que el valor de la vida queda, en aquests entorns, sovint reduït a simple moneda de canvi. Queda també clar, en el segon llargmetratge pel cinema dirigit per la realitzadora britànica Susana White, que "ni els bons són tan bons, ni els dolents tan dolents". I també que les definicions de moralitat atorgables a les persones està repleta de zones grises.

Personatges interpretats amb molta riquesa de matisos troben el focus més dens en els dos principals, en aparença oposats: el professor universitari interpretat per Ewan McGregor (El escritor, Big Fish) i el membre de la màfia interpretat per un esplèndid Stellan Skarsgård (El indomable Will Hunting, Mamma mia!) que exposa una impactant complexitat emocional; i d'ella sorgeix, transpirant des de la pell d'un gran actor, una mena de radiografia dels infinits colors que poden arribar a poblar a les persones.

Cartell de 'Un traidor como los nuestros'

Títol Original: Our Kind of Traitor

Regne Unit, 2016.

Direcció: Susanna White.

Guió: Hossein Amini (Basat en la novel·la de John le Carré)

Interpretació: Ewan McGregor, Stellan Skarsgård, Damian Lewis, Naomie Harris, Alicia von Rittberg.

Durada: 107 minuts.

Estrelles: ****(4)

Mireu el web i el tràiler de la pel·lícula.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem