Les antigues cavalcades de Reis de Valldoreix

Des que es va constituir l’agrupació local de Creu Roja, l’any 1963, aquesta entitat s’ha encarregat d’organitzar la cavalcada de Reis

Creu Roja Valldoreix, ha tingut des dels seus inicis, una forta implantació a Valldoreix, especialment entre la població resident. Els primers anys es crearen diverses seccions i grups, que feren de Creu Roja Valldoreix l’entitat amb més participació, dinamisme i implicació. Així es crearen la secció de sanitaris, que uniformats a l’estil militar, prestaven serveis al llarg de tot l’any en diferents punts de la localitat, entre ells en la caseta de socors de la carretera d’El Papiol. També es creà la banda de tambors i cornetes, formada per nois i joves que assajaven tots els dissabtes per la tarda a la seva seu de la Rambla, primer, i anys més tard a la plaça de Maria Sabater. La seva música se sentia per tot Valldoreix i es convertí en una autèntica banda sonora dels dissabtes valldoreixencs.

Com a complement es fundà el grup de majorets. Els Reis Mags d’Orient sortien de l’església de Sant Cebrià en luxosos cotxes durant els primers anys, i més tard a cavall. Recorrien la Rambla de Verdaguer, la Plaça Mas Roig i després finalitzaven el seu recorregut a la seu de Creu Roja. Els primers anys a la seu de la Rambla del Jardí, després a la de la Rambla Verdaguer i finalment a la de sota de l’església de l’Assumpció. Els reis muntats a cavall estaven acompanyats de la banda de cornetes i tambors, de les majorets i de la desfilada dels sanitaris. La cavalcada de Valldoreix era especial, es feia al llarg del matí del dia de reis i al finalitzar els nens podien anar a seure amb els reis i rebien una joguina.

A principis dels anys 80, la cavalcada canvià el seu format i es traslladà al dia 5 per la tarda, a més a més els Reis canviaren els cavalls per carrosses, la banda de cornetes i tambors desaparegué i les entitats valldoreixenques muntaren carrosses d’acompanyament. L’any 2011 Creu Roja deixà d’organitzar la cavalcada.

Segueix @jjcortesgarcia a twitter i a facebook

Més informació
 
Comentaris

Destaquem