Pàrquing subvencionat? Experiència i agilitat

El parquímetre apareix davant nostre amb una configuració visual bonica de colors

Fa un temps que s’ha implantat a l’aparcament del Mercat de Torreblanca un sistema d’estacionament gratuït progressiu si es combina el tiquet amb els punts de venda en fraccions de 15 minuts. Això sobre el paper és fantàstic. Però quan hi ha molta activitat la cosa es complica.

S’arriba a la zona propera al Mercat a la recerca d’un forat buit. Això ja costa. El parquímetre apareix davant nostre amb una configuració visual bonica de colors, però un xic complicada de funcionament fins que no s’ha fet servir diverses vegades. Els conductors no habituals solen quedar-se davant la màquina, en uns minuts similars als efectes hipnòtics, tocant botons que de vegades només serveixen per tornar a començar el procés o bé per canviar d’idioma. I tot això, és clar, provoca cues

Un cop imprès el tiquet especial cal entrar ràpidament i buscar un establiment que ho validi abans de 15 minuts. Les botigues han de treure una tauleta i fer unes operacions que, si hi ha gent esperant, provoquen mirades poc amistoses cap al conductor que pateix per evitar una multa. Segons on es va a comprar i si hi ha cua... el quart d’hora passa volant. I si algú demana validar abans de passar per caixa li diran: “No. Primer cal comprar i pagar”.  I si té la fortuna d’arribar a la segona parada abans que li caduqui el crèdit  inicial li diran: “No. Encara no es pot. Fins que no s’acabi el crèdit no li puc  validar per la mitja hora següent.” La conversa entre el botiguer i el conductor sol provocar noves cues.

Tot plegat és una bona idea, però l’aplicació pràctica en dissabte és una fita reservada als més experts i àgils.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem