Per a què serveix Promusa?

La realitat és que hi ha moltes coses que un ajuntament pot fer i la primera d'elles és apostar per tenir un bon parc d'habitatge públic de lloguer

Sant Cugat, juntament amb la capital del país, és la ciutat on el metre quadrat i els lloguers són més cars, de manera que molts dels nostres conciutadans i conciutadanes, no només el jovent, han de marxar a viure fora.

El nostre govern ha mantingut durant anys una actitud de resignació, com si es tractés d'un càstig diví, i de desídia que ara mateix estem pagant molt cara. Però la realitat és que hi ha moltes coses que un ajuntament pot fer i la primera d'elles és apostar per tenir un bon parc d'habitatge públic de lloguer.

Sant Cugat té una empresa privada municipal d'habitatge, Promusa, que precisament va néixer amb aquesta finalitat, però al llarg de la seva vida ha vist com s'anava desdibuixant aquesta funció tan primordial de construir habitatge públic.

Ja fa molt temps que diversos grups de l'oposició, atenent les demandes de la ciutadania, reclamem que l'habitatge públic de lloguer sigui una prioritat en la gestió municipal. De fet, els pressupostos d'aquest 2017, fruit d'un acord d'estabilitat pressupostària entre el govern i ERC-MES, ja estableixen aquest compromís, però com que Convergència va trencar aquest acord amb l'entrada del PSC a govern difícilment es farà realitat.

Per aquests motius els grups d'ERC-MES, la CUP i ICV-EUiA presentem al Ple d'abril una moció reclamant que es debati el futur de Promusa. Ja s'havia intentat fer en el mandat anterior, però la majoria absoluta de CIU no va permetre que s'hi dediqués massa temps ni esforços. Esperem que tots els grups polítics hi donin suport. Ara més que mai hem de fer servir les eines al nostre abast, i Promusa n'és una de fonamental, per evitar que Sant Cugat sigui una ciutat elitista.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem