Petites i eficaces

Les petites ONG, gràcies al compromís de les persones que les gestionen, són un exemple de veritable voluntariat

Podem ajudar els de fora i també els que tenim a prop, participant i col·laborant amb les petites ONG de la nostra ciutat. Les petites ONG treballen amb projectes ben delimitats i definits, són molt eficaces, alhora que poc conegudes.

El Fons Social de Sant Cugat i Valldoreix concedeix microcrèdits a persones majoritàriament immigrants i amb pocs recursos, per tal que petits problemes domèstics no esdevinguin grans. Amb aquestes ajudes de màxim 1.500 euros, poden pagar, des d’una reparació de la caldera de casa, un carnet de conduir, un viatge al seu país o bé una factura del dentista. Els diners del fons roden i roden 7,5 vegades a l’any, de manera que es reutilitzen per diferents persones i necessitats. Dóna crèdits sense cobrar cap interès i té un petit percentatge d’impagats.

Una altra ONG, Amics de VillaCaoba, també de Sant Cugat, des de fa 7 anys fa possible l’accés a l’escola a 120 nens d’un barri marginal de La Romana (República Dominicana). És gestionada al 100% de manera voluntària, utilitza medis electrònics exclusivament per a la seva gestió i destina tots els recursos als nens. Aquest any acabaran el batxillerat les primeres noies que han arribat amb èxit al final del compromís del projecte.

Per a més informació consulteu el web www.villacaoba.com. Les petites ONG, gràcies al compromís de les persones que les gestionen, són un exemple de veritable voluntariat. A Sant Cugat en tenim moltes i molt variades. Aquestes dues entitats són també d’utilitat pública, per això totes les aportacions que hi pugueu fer seran deduïbles i molt eficaces.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem