Volpelleres creix

És molt important que els seus equipaments i serveis ho facin de forma compassada amb el barri

Volpelleres comença l'any 2017 amb una població de 5.000 habitants repartida en uns 1.730 habitatges. Però aquesta població es duplicarà en els anys vinents, ja que el barri de Volpelleres només està al 52% de la seva ocupació.

En els darrers anys la població de Volpelleres ja havia anat creixent, però ho havia fet, principalment, amb motiu dels naixements que s'anaven succeint al barri. En aquests anys Volpelleres creixia en habitants però no tant en habitatges, tot i que la realitat ha estat que inclús en els anys de crisi Volpelleres ha mantingut promocions immobiliàries en marxa.

Doncs bé, en aquests moments s'estan construint uns 500 habitatges nous a Volpelleres, i es preveu que uns altres 300 habitatges comencin les seves obres aviat. Amb tot, aviat Volpelleres veurà incrementada la seva població en uns 2.000 habitants més, i això sense comptar els nous naixements que, sense cap mena de dubtes, es continuaran produint, perquè Volpelleres és un barri jove i familiar, amb molt de futur. I és que el 31% de la població actual de Volpelleres són nens, i només prop d'un 4% supera els 65 anys.

Però aquest no serà el darrer creixement que experimentarem a Volpelleres, ja que el sostre d'ocupació es situa al voltant dels 10.000 habitants.

Així doncs, Volpelleres creix, i és molt important que els seus equipaments i serveis ho facin de forma compassada amb el barri. Aquest és un dels reptes de @Volpelleres, i amb aquest objectiu treballem en les nostres propostes de millora pel barri. En aquest sentit és clau la recuperació del Bosc de Volpelleres, com a parc urbà d'inspiració natural, doncs és en aquest espai on es concentra la zona verda del barri, i és a través d'aquest espai on s'aconseguiria una millor comunicació de Volpelleres amb el centre urbà de la ciutat.

Però també cal que comencem a parlar de la construcció de nous espais recreatius i d'oci, que acompanyin en el seu creixement als nens i joves del barri, i els ajudin a desenvolupar-se. Ens referim, per exemple, a pistes poliesportives, però també, i sobretot, al futur Casal de Volpelleres, que s'hauria d'ubicar a la Masia de Can Canyameres.

Pel que fa als equipaments escolars de Volpelleres, serà aquest any 2017 quan per fi comencin les obres de l'IES Leonardo da Vinci. La previsió és que s'iniciïn al llarg d'aquest mes de febrer.

Però tant de bo durant aquest any també es pugui posar data a l'inici de les obres de l'escola de primària La Mirada, que va començar la seva activitat escolar durant el passat 2016 en mòduls prefabricats davant l'escola l'Olivera. La finalització d'aquestes obres, i el trasllat de l'escola La Mirada al seu nou edifici, suposarà, alhora, l'inici del projecte de l'escola bressol del barri en el seu lloc.

I pel que fa al comerç, serà també durant aquest 2017 quan per fi començaran les esperades obres del Mercat municipal de Volpelleres, segurament cap al mes de setembre. Es tracta d'un equipament que considerem que és estratègic per acabar d'impulsar el comerç de proximitat a Volpelleres, i fomentar l'arribada de nous petits comerços.

Nous projectes i activitats també faran créixer Volpelleres durant aquest 2017, però d'això parlarem en un altre article.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem