Vulpeslares i el Parc de la Guineu

Molt s'ha parlat del nom del nostre barri a les xarxes. De si s'escriu bé, de si s'escriu malament, dels seus possibles significats, etc. Fins i tot hi ha qui ha comentat que Volpelleres és un "barri de covards", al·ludint a un mot aparegut al Tirant Lo Blanc, "volpell", que, en el context de l'obra literària del valencià Joanot Martorell, significaria "covard".

Però res més lluny de l'etimologia del mot, ja que la "ll" pertany a la segona part del nom, i no a la primera. Volpelleres està format per dos mots d'arrel llatina. D'una banda "Volpe", del llatí "vulpes", que vol dir guineus, i d'una altra "lleres", del llatí "lares", que vol dir llar. Vet aquí el significat que, per un o altre motiu, té el nom del nostre barri. Volpelleres ve a significar "llar de guineus", Vulpeslares.

És per això que, des de la "Societate Vicinis Propinqua Vulpeslares", vull dir, des de @Volpelleres, volem donar a la figura de la guineu, la importància que té, i fer-ne bandera, amb tot l'orgull, del nostre barri. Recordem que ja a la darrera Festa Major del Barri, vàrem fer entrega al pregoner de la nostra mascota, en Volpi, una guineu.

Orientant-nos a efectes pràctics, i com a conseqüència de la manca de nom d'un dels principals espais del barri, i després de consultar als nostres socis, hem decidit proposar a la comissió del nomenclàtor, que la zona verda que hi ha al llarg del carrer del Túnel de Can Bellet (que molta gent, de forma espontània, ja l'havia batejat per tal de tenir un nom amb el qual identificar la zona), sigui batejada com a Parc de la Guineu, fent homenatge a l'origen del nom del nostre barri.
 

Ben mirat, té forma de cua de guineu!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem