"Yo no tengo padre, yo no tengo madre..."

Hom pot escapolir-se de les malifetes del seu partit, encara que no hagi estat en la seva direcció quan es practicaven?

Vagi per endavant el meu respecte personal envers la nostra alcaldessa. Dit això, a veure si ens entenem. Vaig llegir fa uns dies que s'està plantejant una querella contra CDC (i els particulars que s'han lucrat) per l'afer Palau de la Música, la sentència del qual ha evidenciat que el tramat palauenc va cobrar una comissió de 187.000 euros per l'obra del PAV3. Amb la intenció, molt lloable i, a més, necessària, de preservar la dignitat dels tècnics municipals. Dies després, en el Ple municipal, va repetir aquests arguments i, a més va afegir i això l'honora, que posa per davant del partit la institució, és a dir, l'Ajuntament.

Fins aquí molt bé. Però, hom pot escapolir-se de les malifetes del seu partit, encara que no hagi estat en la seva direcció quan es practicaven? Hom pot anar contra el seu partit i pretendre que no passa res? Perquè, no ens enganyem, la nostra alcaldessa va ser elegida com a candidata de CDC (i la coalició CiU), per més que el partit hagi canviat de pell forçat per les circumstàncies (el cas Palau entre elles). I hi ha tingut càrrecs importants.

Després d'això, hom pot pretendre un distanciament tal que li atorgui la possibilitat de plantejar-li una querella com si fos una entitat estranya? Dit amb altres paraules: si acceptem que PDeCAT és hereu de CDC, i això és innegable, hom pot seguir formant-ne part quan reconeix que la mare de la criatura és corrupte?

Per concloure: un pot denunciar al pare i a la mare per corruptes, però no pot fer-ho sense més conseqüències, és a dir, sense decidir si segueix formant part de la família o no.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem