Andrea de la Torre torna a l'handbol, la seva gran passió

Després d'una temporada 2016-2017 on la portera de Valldoreix va decidir no competir, ha tornat per defensar per setena temporada el KH-7 BM Granollers, equip de la màxima categoria de l'handbol estatal

Després d'anunciar una pausa en la seva carrera esportiva a finals de la temporada 2015-2016, Andrea de la Torre Pérez ha tornat aquesta campanya 2017-2018 a les pistes d'handbol, i ho seguirà fent defensant la porteria del KH-7 BM Granollers, equip que milita a la màxima categoria de l'handbol estatal, la Divisió d'Honor Femenina. La portera de Valldoreix va deixar-ho per centrar-se en nous objectius, com operar-se d'una lesió a l'espatlla que arrossegava des de feia temps, ser mare i fer un doctorat. Després de passar per quiròfan i fer la corresponent rehabilitació, al març el metge li va donar l'alta mèdica i va començar a estudiar el doctorat. I, tot i que es manté en la idea que vol ser "mare jove", de la Torre ha decidit tornar a l'handbol. "Estic molt contenta de tornar a jugar a l'handbol. És el que més m'agrada. L'handbol és allò amb el que vull està centrada tot el dia. És el que se fer millor". Tot i que està sent la portera amb més minuts de l'equip, ara, el seu objectiu més immediat "és tornar a l'estat de forma de quan vaig marxar i rendir al màxim en cada jornada i gaudir de l'handbol de casa, que és de molta qualitat". Amb tot, Andrea de la Torre reconeix que quan va decidir tornar a jugar "vaig estudiar diferents opcions de jugar i estudiar a l'estranger. És una experiència que vull viure. Però volia jugar a casa".

Supercopa de Catalunya i Copa de la Reina

Andrea de la Torre és la segona capitana del KH-7 BM Granollers. FOTO: FOTO: Xavier Solanas

A banda de jugar la lliga de Divisió d'Honor Femenina, aquesta campanya 2017-2018 de la Torre també disputarà amb el seu club la final de la Supercopa de Catalunya, contra l'Associació Lleidatana. El partit es jugarà a Agramunt (Lleida) el dimecres 18 d'octubre, a les 20.45 hores. També ha de jugar la primera eliminatòria, a partit únic, de la Copa de la Reina. Serà el dimecres 1 de novembre a la pista del BM Alcobendas.

Després de les primeres 5 jornades de Divisió d'Honor Femenina, el KH-7 BM Granollers ocupa la 7a posició de 14 equips, amb un balanç de 3 victòries i 2 derrotes. "L'objectiu d'aquesta temporada és guanyar tots els partits que juguem. Tenim un equip molt competitiu", assegura la segona capitana del KH-7 BM Granollers i la jugadora més gran de l'equip (té 27 anys).

Amb la selecció espanyola juvenil, Andrea de la Torre ha estat subcampiona d'Europa el 2007 i campiona dels Jocs del Mediterrani al 2008. Amb la selecció catalana cadet, la valldoreixenca va ser subcampiona d'Espanya el 2005. També ha defensat la selecció catalana juvenil i absoluta.

Els seus inicis, a Valldoreix

De la Torre es va iniciar a l'handbol als 8 anys, jugant a l'escola Ferran i Clua de Valldoreix, on hi va jugar de 3r a 6è de primària. Després ho va fer dues temporades al Centre Obert Sant Cugat, dues més al BM La Roca i cinc a l'Handbol Esportiu Castelldefels (2 de juvenil i 3 de sènior). Abans d'incorporar-se al KH-7 BM Granollers, on hi juga des de fa 7 temporades, va jugar uns mesos al CH Valldoreix. Mentre jugava al BM La Roca i a l'Handbol Esportiu Castelldefels va estar 3 temporades en el centre de tecnificació d'Amposta.

Andrea de la Torre, que és de Valldoreix però que des de fa 5 anys viu a Granollers, és graduada en CAFE i educadora física especialista en discapacitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem