Jorge González: "Mai vaig pensar que el Valldoreix Futbol Club seria tot el que és"

Entrevista al president del Valldoreix Futbol Club, pregoner de la Festa Major de Valldoreix

El Valldoreix Futbol Club és el pregoner de la Festa Major de Valldoreix aquest divendres, 13 de setembre, a les 20.30 hores, a la plaça del Casal de Cultura. El seu president des del 2012, Jorge González León, repassa en aquesta entrevista el passat, present i futur de l'entitat, que la pròxima temporada 2020-2021 celebrarà el seu 10è aniversari. Els verd-i-blancs tenen 11 equips de futbol (230 jugadors) més l'escola, i 2 equips de bàsquet.

El Valldoreix Futbol Club és el pregoner de la Festa Major de Valldoreix 2019. Felicitats!
No ens ho esperàvem. Quan m'ho va comunicar el vocal d'Esports de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, Bernat Gisbert, em vaig bloquejar. És difícil trobar un honor més gran que aquest. És un orgull poder portar el nom de Valldoreix pels camps de futbol de Catalunya. Hem creat una marca.

Quin missatge voldria transmetre en el pregó?
Que al llarg de la seva història, al Valldoreix FC hi ha hagut problemes, obstacles, com li passa a tothom. Els problemes sempre hi són, però si hi ha il·lusió i esforç i si en lloc de veure problemes i obstacles hi veus reptes... I que sempre trobaràs gent bona que et doni suport. Un no s'ha de preocupar perquè hi hagi problemes, perquè sempre n'hi haurà. També que cal refiar-se de la gent jove. Al Valldoreix FC, el directiu més gran sóc jo, amb 42 anys, però la gran majoria de directius tenen menys de 23 anys. El que està gestionant la secció de bàsquet, per exemple, té 22 o 23 anys. El més important és està envoltat de gent bona, i jo ho estic. La gent gran tenim por de la gent jove que arriba, i no s'ha de tenir por. Nosaltres també vam tenir 20 anys i ens vam equivocar. Ens hem equivocat moltíssim, i segurament perquè ens hem equivocat moltíssim i hem estat conscients que ens hem equivocat, hem arribat a on estem. Tota la vida t'equivoques.

Com valora tot el que ha aconseguit el Valldoreix FC en els seus primers 10 anys de vida?
No m'ho esperava, la veritat. Ni jo ni ningú. Va començar sent un grup d'amics. Hi ha gent que diu que els somnis es compleixen. I si treballes i t'hi poses, fins i tot, el que un no ha somiat es fa realitat. Mai vaig pensar que el Valldoreix FC seria tot el que és. Que hi hauria 230 jugadors, 20 entrenadors i la secció de bàsquet, amb 2 equips. Són quasi 300 persones.

I, per tot això, creu que són un club referent?
Sí, perquè ho hem fet sense mitjans, sense res. El CP Sarrià i nosaltres som els únics equips de 2a Catalana que no tenim camp, que paguem un lloguer. Nosaltres no som el futbol modest, som el futbol pobre: no tenim camp ni tampoc un local on treballar. I, en aquest sentit, hi ha molts clubs que es poden veure reflectits en nosaltres.

La temporada 2020-2021 celebraran el seu 10è aniversari.
Encara no hem decidit què farem. Segurament farem una samarreta commemorativa i més actes, senzills. Tenim tota una temporada per preparar-ho.

Quina és la filosofia del club?
És un club d'amics. Nosaltres no anem a altres camps a fitxar jugadors, el que sí que tenim són jugadors que estan a gust al club i que els hi diuen als seus amics que vinguin a jugar al Valldoreix FC. Hi ha molta gent que em pregunta si tenim problemes amb els pares dels jugadors. Ni un. Quan vaig a un camp de futbol a veure jugar un dels nostres equips i veig els meus pares, em dic a mi mateix: excel·lent. Animen als seus fills i no li diuen res a l'entrenador. Ni tampoc els hi diuen res als jugadors de l'equip contrari, ni als seus pares, ni a l'àrbitre. Jo no he fet res per tenir uns pares com els que tinc.

Quin tant per cent de jugadors té el Valldoreix FC de Sant Cugat?
Un 40% són de Sant Cugat, un 40% de Barcelona i un 20% de Vallvidrera.

Estan treballant en la creació d'un equip inclusiu que podria néixer el pròxim mes de gener.
Hem de fer tot allò que puguem.

El Valldoreix FC s'ha presentat al concurs per gestionar el Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera.
Estem a l'espera de la resolució. També s'hi ha presentat l'associació de l'Institut Montserrat de Barcelona. És un concurs a 3 anys + 1. Si surt, serà perfecte i serà més còmode per a tots, i si no surt, no passarà res.

Cada mes han de pagar el lloguer del Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera. És una gran despesa!
És entre un 20 i un 25% del nostre pressupost. Són molts diners!

L'Ajuntament de Barcelona està fent unes obres de millora al Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera que els obligarà a competir en una altra instal·lació fins al mes de gener. Sí que hi podran entrenar, però.
Les obres se saben quan comencen, però mai quan s'acaben. Mentrestant, els tres equips séniors i un juvenil estan competint al Camp Municipal de Futbol de Mira-sol.

Com els pot afectar aquesta situació?
Segur que ens afectarà perquè hi ha el caos d'anar a un lloc o a un altre. L'infantil, el cadet i 2 juvenils estan competint al Sagrat Cor de Barcelona, pagant lloguer, és clar.

El primer equip no jugarà al grup 2 de 2a Catalana, sinó al 3. Què ha passat?
La Federació Catalana de Futbol ens ha canviat de grup. Vam rebre moltes trucades de clubs per intercanviar-nos de grup i vam pensar que si hi havia tants clubs que es volien canviar al grup 3 era per alguna cosa. I vam decidir no canviar-nos. Fins i tot, també hauríem pogut jugar al grup 4.

I, per primera vegada, jugaran contra el Sant Cugat FC i el Junior FC...
Em fa il·lusió. Quan vam començar, mai vam pensar que jugaríem contra ells. És un fet molt gran.

En la 6a jornada de lliga visitaran el Sant Cugat FC. Serà el primer derbi de la temporada.
Guanyar al camp de Sant Cugat FC seria molt bonic, però serà difícil. Ells tenen un altre pressupost... També seria bonic guanyar al Junior FC.

La vocalia d'Esports de l'EMD de Valldoreix sempre els ha fet costat.
L'EMD ho ha fet sempre, des dels nostres inicis, des de la creació del club, al juny farà 10 anys. Des del punt de vista econòmic, però també des de l'àmbit institucional, que potser no es veu i que és molt important. Quan tens problemes, saps que tens una institució al darrere que et dona suport. En qualsevol moment puc trucar a Bernat Gisbert i m'agafa el telèfon. I si fa molt de temps que no li truco, em truca ell. És una línia directa que s'agraeix molt.

I l'Ajuntament de Sant Cugat?
També ens ha donat suport, però Sant Cugat és més gran. També ens ajuden econòmicament, però no és la línia directa que puc tenir amb Bernat Gisbert. Amb l'exregidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira, tenia molt bona relació.

Al juny es va establir un nou equip de govern (ERC-MES, PSC i CUP-PC) a l'Ajuntament de Sant Cugat. S'ha entrevistat ja amb la nova regidora d'Esports, Gemma Aristoy?
Encara no hem parlat, però ho hem de fer.

Li demanarà, com ja va fer a l'anterior equip de govern (Junts per Sant Cugat), que els equips del Valldoreix FC puguin entrenar i competir a la seva ciutat, Sant Cugat, i no pas com estan fent des dels seus inicis al Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera?
Ens agradaria entrenar i competir a Sant Cugat perquè som el Valldoreix FC, de Sant Cugat. Ens agradaria poder-ho fer a Valldoreix o a Sant Cugat, però som conscients que som l'últim club de futbol en arribar. L'única solució que hi ha és fer un nou camp de futbol, i fer-lo, significa molts diners per fer-lo i mantenir-lo. Si aquest camp es fes, estic convençut que l'ompliríem. Ho he pensat moltes vegades. Tenim molts nanos i el projecte que oferim és molt bo.

 
Més informació
 
Comentaris

Destaquem