L'equip júnior del CG Sant Cugat, desè en la Copa del Món de gimnàstica estètica

Resultat històric d'aquest equip, en la seva primera competició internacional fora de l'Estat espanyol

En la seva primera competició internacional fora de l'Estat espanyol, l'equip júnior del Club Gimnàstica Rítmica Estètica Sant Cugat ha aconseguit una brillant i històrica 10a posició en la primera fase de la Copa del Món de gimnàstica estètica de grup, que s'ha celebrat l'11 i 12 de febrer a Tartu (Estònia). Després d'una excel·lent actuació de dissabte, les santcugatenques (d'entre 14 i 16 anys) es van classificar 10es de 19 equips per a la final de diumenge (s'hi classificaven 12), on també van acabar 10es.

Les 8 protagonistes

El Club Gimnàstica Sant Cugat ha estat integrat per les següents gimnastes: Alexandra Millner, Florencia Silberman, Gemma Sánchez, Judit Castells, Kateryna Vorovyoba, María Luisa Fernández, Mei Martínez Piñero i Mireia Maresma.

Muller: "L'èxit és fruit del treball de les gimnastes"

L'equip júnior del Club Gimnàstica Sant Cugat, a Tartu (Estònia), amb el cartell de la primera fase de la Copa del Món de gimnàstica estètica de grup. FOTO: CG Sant Cugat

Tania Müller, directora tècnica esportiva de la secció de gimnàstica estètica de grup del club santcugatenc, ha lloat l'actitud de les seves gimnastes: "Tot ha estat disciplina i compromís. Ho han donat tot". Per a Müller, aquest èxit esportiu "és fruit del treball de les gimnastes".

Müller també ha explicat que "inicialment, aquesta competició no entrava dins el nostre calendari de competicions d'aquesta temporada perquè aquest és un viatge car. Però vaig parlar amb els pares i els hi vaig dir que era una bona experiència per a les gimnastes, i els pares van decidir que hi anàvem".

Després del Club Rítmica Cartagena (8es), el de Sant Cugat ha estat el millor club espanyol, per davant del Club Acordes (Galícia) i el Club Gymnos'85 (Múrcia). Dos clubs finlandesos han estat el primer i segon classificat d'aquesta primera fase, mentre que un club rus n'ha estat el tercer.

El pròxim objectiu internacional, Itàlia

El CG Sant Cugat participarà el 25 i 26 de febrer, a Sagunto (València), en la segona fase de la Copa d'Espanya de gimnàstica estètica de grup. I serà en aquest campionat que buscarà la classificació per poder participar en la segona fase de la Copa del Món, que tindrà lloc a Pàdua (Itàlia), del 31 de març al 2 d'abril. La Copa d'Espanya té 3 fases, més una final. La primera ja es va fer a Cartagena. La Copa del Món també consta de 3 fases, més una final, que es farà a Hèlsinki (Islàndia), del 26 al 28 de maig.

Campanya de crowdfunding

Participar en aquestes competicions nacionals i internacionals té un cost molt elevat i, és per això, que l'equip júnior ha posat en marxa una campanya de crowdfunding.

Aquest diumenge, 19 de febrer, l'equip júnior participarà en la primera edició de l'Open Catalunya, que es farà a Capellades.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem