L'escola Joan Maragall, classificada pel Torneig Nacional de Jugando al Atletismo

L'escola Montserrat, amb nens i nenes de Sant Cugat, també s'ha classificat en categoria masculina per prendre-hi part

Les escoles Joan Maragall de Sant Cugat i Montserrat de Barcelona (amb nens i nenes de Sant Cugat), en categoria masculina, i el Joan Maragall i el Sant Esteve de Castellar del Vallès, en femenina, s'han classificat per participar en el Torneig Nacional de Jugando al Atletismo, que se celebrarà el cap de setmana del 12 i 13 de maig a Lorca (Múrcia). Ho han aconseguit aquest dissabte, 24 de març, al matí, al pavelló de la ZEM La Guinardera. És la primera vegada que aquesta instal·lació acull aquest campionat, que habitualment es fa al pavelló de Valldoreix.

Classificacions

L'escola Montserrat també serà present al Torneig Nacional Jugando al Atletismo. FOTO: Lali Álvarez

La fase final d'aquesta competició a Catalunya, en la que hi han participat una cinquantena de nens i nenes, l'ha organitzat la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat, amb la col·laboració de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET). En categoria masculina, els tres millors equips han estat el Joan Maragall A, el Montserrat i el Joan Maragall B, i en la femenina, el Joan Maragall A i B i el Sant Esteve. Les altres dues escoles que també hi han participat han estat el Pins del Vallès de Sant Cugat i l'escola El Casal de Castellar del Vallès. No hi ha volgut participar cap escola de les províncies de Tarragona, Lleida i Girona.

En aquest campionat escolar hi han participat equips de 5è i 6è de primària (categoria aleví), integrats per cinc escolars. Tots els equips han fet cinc proves individuals: cursa 10X10 (velocitat), llançament de jabalot, doble salt, llançament de pilota de genolls i salt lateral amb peus junts. En grup han fet tres proves de relleus: llisos, tanques i Gran Prix. Aquest campionat forma part del programa d'activitats de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018.

Romero: "Al Torneig Nacional intentarem pujar al podi"

Oswaldo Romero, responsable d'aquesta competició, ha assenyalat que "les escoles de Sant Cugat han respost bé", tot i que també ha assegurat que "la data del torneig no afavoreix la participació de les escoles perquè és l'inici de les vacances escolars". Sobre la competició ha assegurat que "cada any, el nivell puja més i costa més guanyar" i que al Torneig Nacional els dos equips del Joan Maragall aniran a "divertir-se, fer-ho el millor possible i intentar pujar al podi". El Joan Maragall ja ha aconseguit diferents podis en el Torneig Nacional Jugando al Atletismo.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem