Més de mig miler de jugadores participaran en el torneig internacional de voleibol

Hi competiran 15 clubs i 44 equips, del dijous 15 al diumenge 18 de setembre

Un total de 15 clubs, 44 equips i més de 500 jugadores són les que participaran, del dijous 15 al diumenge 18 de setembre, en la 13a edició del Torneig Internacional de Voleibol Base Femení Ciutat de Sant Cugat Miquel Martínez. Martínez és qui va crear aquest campionat i, per segon any consecutiu, el campionat porta el seu nom. El que és un dels torneigs de voleibol base femení de referència a l'Estat espanyol l'organitza el DSV Club Voleibol Sant Cugat.

Dos clubs italians, la Scuola di Pallavolo Anderlini i el Pallavolo Tor Sapienza, i el DSV Brondby Volleyball Klub de Dinamarca, que s'estrena en la competició, són els tres clubs europeus que participaran en el torneig. El club danès hi prendrà part amb un conjunt cadet.

Quatre clubs espanyols

De fora de Catalunya hi jugaran quatre entitats: el Feel Volley Alcobendas, l'AD Voleibol Rivas, el Getxo Voleibol i el Dragons Voleibol Moralzarzal. Aquest equip madrileny s'estrena en el campionat.

També hi competiran vuit clubs catalans. A banda del DSV CV Sant Cugat, que hi competirà amb catorze equips, també ho faran el CVB Barça, el CV Vall d'Hebron, el CV Esplugues, el CV Sant Boi, el Vòlei Sant Esteve, l'AE Carles Vallbona i el Voleibol Sant Just. La principal novetat després de molts anys d'absència és la participació del CVB Barça, que ho farà amb un equip per categoria.

Moreno: "Les relacions amb el Barça s'han reconduït"

En aquesta línia, Lluís Moreno, president del DSV CV Sant Cugat, ha explicat que les relacions institucionals entre ambdós clubs "s'han reconduït. El passat és el passat. Hem fet un pas endavant. Els clubs acceptem la rivalitat i entenem que hi ha d'haver un fair-play, i que sigui real".

Les finals, diumenge a les 12 hores

Carles Bisbe, Eloi Rovira i Lluís Moreno han presentat el torneig. FOTO: À. L. P.

Un any més, les categories que estableix l'organització són la d'infantil (U-14), amb 16 equips; la cadet (U-16), amb 16 equips, i la juvenil (U-18), amb 12 equips. Cada equip juga un mínim de quatre partits, i s'hi jugaran un total de 107 al millor de tres sets. Les finals de les tres categories es jugaran diumenge a les 12 hores. Un dels moments més emotius del torneig és la tradicional presentació oficial de tots els equips, en un acte que es farà dissabte, a les 18 hores, al Pavelló 3.

El 13è Torneig Internacional de Voleibol Base Femení Ciutat de Sant Cugat Miquel Martínez començarà el dijous 15 i divendres 16, a la tarda, al pavelló de Valldoreix, mentre que el cap de setmana del 17 i 18 es disputarà als tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler. El dissabte 17 també es jugaran partits al pavelló de Valldoreix, al matí.

Presentació del torneig

La Sala de Premsa de l'Ajuntament de Sant Cugat ha estat l'escenari aquest dimecres, 7 de setembre, a la tarda, de la presentació del torneig. L'acte ha comptat amb la presència d'Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Lluís Moreno, president del DSV CV Sant Cugat, i Carles Bisbe, director del torneig i directiu del club santcugatenc. També hi han assistit Miquel Martínez, expresident del CV Sant Cugat, i Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix.

Eloi Rovira ha assenyalat que, "amb aquest torneig de referència i amb la Copa Monestir d'hoquei sobre patins s'inicia la temporada esportiva a Sant Cugat. Són dos grans esdeveniments esportius".

Lluís Moreno ha destacat que "aquesta és la tretzena edició del campionat i el torneig té un pes important a Sant Cugat". També ha destacat que ampliar el nombre de conjunts participants és gairebé impossible "perquè no hi ha ni espai ni temps suficient per fer-ho".

Calendari Internacional d'Esdeveniments Esportius a Catalunya

Un any més, aquest torneig internacional de voleibol de base femení forma part del Calendari Internacional d'Esdeveniments Esportius a Catalunya, que impulsen la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el Consell Català de l'Esport.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem