El santcugatenc Sam Abrams reedita l’obra ‘L’arbre de foc’ d’Agustí Bartra

L’editorial Adesiara publica aquesta reedició del poeta internacional establert a Sant Cugat

El poeta nord-americà Sam Abrans, resident a Sant Cugat, ha estat l’encarregat de reeditar l’obra L’arbre de foc, la primera obra de poemes d’Agustí Bartra, poeta terrassenc del segle XX. Va ser publicada per primer cop a Mèxic el 1946, però Abrams veu aquesta publicació com “gairebé una primera edició”, ja que “mai havia tingut una edició comercial en un volum independent a Catalunya”.

Bartra va escriure L’arbre de foc entre 1936 i 1945, durant el seu exili a França, República Dominicana, Cuba i Mèxic, a causa de la Guerra Civil Espanyola. Malgrat l’antiguitat relativa de l’obra, Abrams afirma que “és molt actual” i una de les grans obres poètiques de la poesia catalana. A més, Abrams destaca Bartra com un dels autors catalans més creatius, innovadors i profunds que ha llegit.

L’editorial Adesiara publica aquesta reedició que, segons Abrams, constarà de tres parts: un llarg pròleg del propi editor que proposa una lectura “aprofundida del llibre”, un text dels poemes del llibre i un aparell de notes finals on “s’aclareixen totes les referències biogràfiques, històriques i literàries necessàries”.

Més sobre l’autor

Sam Abrams és poeta, crític literari, traductor i assagista. Va néixer als Estats Units però es va establir a Catalunya durant els anys 70. És llicenciat en filologia hispànica a la Universitat Autònoma de Barcelona i avui dia viu i treballa a la ciutat de Sant Cugat. Es defineix com un artista que intenta “ser un poeta de la consciència moral”.

Descriu la poesia com “la llengua en la seva màxima potència humana, emotiva, intel·lectual i acústica” i destaca que “la poesia catalana està vivint una època de màxima puixança creativa, a tot el territori, a totes les generacions i a totes les orientacions estètiques”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem