Delphi tancarà a finals del 2016 i acomiadarà tota la plantilla

Els acomiadaments dels treballadors es faran durant aquest any fins a rescindir els prop de 500 empleats

Delphi tancarà a finals de desembre del 2016. Així ho ha comunicat la direcció de l'empresa a la plantilla durant el matí d'aquest dijous, 4 de febrer. Segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat, el tancament de la multinacional ve motivat per la baixa demanda dels darrers anys i per la pèrdua, aquest 2016, de diversos contractes de les bombes d'injecció per a motors de vehicles dièsel que fabrica Delphi per a marques de cotxes. Tot i el tancament de la filial santcugatenca, el grup nord-americà té previst traslladar la producció que quedi fins a Iaşi (Romania), on té una planta de producció.

Segons l'empresa ha comunicat als treballadors, els acomiadaments es faran a través de baixes incentivades, prejubilacions, entre d'altres, durant aquest any fins a rescindir els més de 500 treballadors de la planta santcugatenca, entre personal d'oficina, enginyers i operaris de la línia.

Amb la clausura de la planta de Delphi Sant Cugat, es tanca la presència de les plantes dièsel que el grup tenia a l'Estat espanyol, ja que el 2007 la companyia va tancar la seva planta de Puerto del Real, a Càdis, i va traslladar tota la producció a Romania. Cal recordar que ara fa nou anys la companyia tenia a Sant Cugat aproximadament uns 1.200 treballdors contractats.

Reacció dels sindicats

Interior de la filial santcugatenca FOTO: Cedida

CCOO ha indicat a través d'un comunicat que "rebutgen frontalment la intenció de l’empresa de cessar l’activitat de la planta de Sant Cugat". El sindicat exigeix a la direcció de l'empresa que faci marxa enrere en les seves intencions i obri un procés de negociació per buscar una alternativa per garantir la continuïtat de la planta i dels llocs de treball.

El comitè d’empresa ha convocat assemblees informatives durant els torns de treball per explicar la situació dels treballadors i plantejar possibles mobilitzacions per a aquest mateix dijous.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem