Boehringer invertirà 100 milions en una nova planta i crearà 200 llocs de feina

La farmacèutica alemanya ha escollit Sant Cugat per ubicar la planta de producció del nou medicament Respimat, que distribuirà per tot el món

La farmacèutica Boehringer Ingelheim invertirà més de cent milions d'euros en la construcció d'una nova planta de producció a Sant Cugat del Vallès i que crearà uns 200 llocs de feina. Aquest 26 de juny s'ha col·locat la primera pedra a la zona industrial de Boehringer a Can Mates i la previsió és que la nova planta estigui acabada a l'agost de 2018.

El director general de Boehringer Espanya, Timmo Andersen, ha destacat que aquesta inversió "garanteix el futur a llarg termini" de la planta a Sant Cugat, on la multinacional alemanya compta actualment amb un miler treballadors i, entre altres, fabrica Nolotil per tot el món. Andersen ha celebrat que "és la culminació d'un gran treball per aconseguir aquesta inversió a Espanya" i ha recordat que han tingut "molta competència a nivell mundial" per obtenir-la.

La nova planta de producció es dedicarà a la producció mundial de Respimat, un broncodilatador que és un dels productes principals de la farmacèutica. Europa, Estats Units, Japó, Mèxit, Canadà o Brasil seran alguns dels destins dels 25 milions d'unitats que es produiran anualment a Sant Cugat.  "Els productes de Sant Cugat van al món, som importants i gràcies a vosaltres", ha celebrat l'alcaldessa Mercè Conesa.

Boehringer es va instal·lar a Sant Cugat, al Turó de Can Mates, el 1999. En aquesta zona hi té la seu corporativa de la companyia a l'estat espanyol i també una planta de producció, a més d'una zona d'oficines a can Sant Joan. Boehringer no ha pogut convertir en realitat el seu creixement a Sant Cugat fins que no es va resoldre judicialment els conflictes urbanístics de Can Mates.

Impuls a la indústria

Les obres de la nova planta de Boehringer Ingelheim ja han començat FOTO: Localpres

"És un reconeixement a la feina de Boehringer a Espanya i un compromís amb Catalunya, on sempre hem tingut la nostra seu", ha afegit el màxim responsable de la companya a l'estat espanyol.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha assistit també a la col·locació de la primera pedra i ha celebrat aquesta "importantíssima inversió d'una empresa pionera". "La presència de Boehringer a la ciutat és molt destacable, no només per la generació d'ocupació", ha apuntat l'alcaldessa, que ha insistit en la importància del sector industrial per beneficiar "a tot el territori a als treballadors". "Hem de denunciar la precarietat laboral", ha assegurat Conesa, que ha explicat que la indústria "comporta una millora en la qualitat de l'ocupació".

En el mateix sentit s'ha expressat el conseller d'Empresa de la Generalitat, Jordi Baiget: "La índústria és molt important pel país. Sembla mentida que haguem hagut de passar una crisi per veure-ho". Així mateix, ha anunciat que estan a punt de presentar el Pacte Nacional per la Indústria, després d'un any de feina i diàleg amb sindicats i administracions. "És una aposta permanent per la indústria. Catalunya va participar en la 1a, 2a i 3a revolució industrial i volem ser protagonistes en la quarta", ha finaltizat Baiget.

També ha estat representat el govern espanyol amb la Secretaria General d'Indústria del Ministeri d'Economia, Begoña Cristeto; i la subdirectora general adjunta en la Subdirecció General de Qualitat de Medicaments i Productes Sanitaris, María Luisa García Vaquero. Totes dues han destacat "el liderage mundial" de Boehringer, el seu "vincle amb Catalunya" i la seva "aposta significativa" per la investigació i la innovació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem