El comitè d'empresa d'Hospital General contradiu Salut amb la dada de pacients atesos

La presidenta del Comitè d'Empresa, Roser Morraja, afirma que durant el 2015 l'HGC va atendre un total de 3.300 pacients derivats de la xarxa sanitària pública

La presidenta del Comitè d'Empresa de l'Hospital General de Catalunya, Roser Morraja, assegura que la xifra feta pública sobre els pacients atesos a l'hospital, derivats des de salut pública és "mentida". Segons la Conselleria, durant el 2015 s'haurien atès un total de 46 pacients a l'Hospital General. Pero Morraja assegura que "ens han derivat 3.300 pacients que a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell no podien absorbir".

En aquest aspecte Morraja, que es mostra sorpresa pel contrast de xifres, destaca que "els pacients derivats des de la xarxa sanitària pública al nostre centre representen un 12% de tota la nostra activitat. Atenem pacients de traumatologia, fimosi, col·locacions de pròtesi, entre moltes altres".  

La presidenta del Comitè d'Empresa, a més, vol recordar els "esforços" que l'Hospital General ha fet per la sanitat pública. I és que tal com diu Morraja, "quan l'Hospital General depenia del grup Idc Salud, ens van demanar que els ajudéssim amb la Clínica del Vallès i la Clínica del Sagrat Cor, que tenien un gran problema, i es va acceptar dur a terme la contractació del personal i, ara no ens volen?, o com ara, que formem part del grup Quiron Salud, que ha hagut d'invertir en maquinària caríssima de radiologia, per oferir aquest servei públic, i ara no volen que hi estiguem".

"Si l'HGC surt del SISCAT es perdrien més de 150 llocs de feina"

 L'Hospital General de Catalunya forma part del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) després d'un concurs del qual es va signar el conveni. Entre les dues entitats hi havia una quantitat pressupostària assignada a l'any, per atendre els pacients provinents de la Seguretat Social.

Normalment, es tracta de pacients que el seu hospital de referència és el Parc Taulí. Roser Morraja ha volgut recordar que si l'Hospital General surt del SISCAT a finals d'any, tal com proposa el govern, "hi haurà molts pacients que s'hauran de traslladar fins a Barcelona, Terrassa, Sabadell o Manresa per ser atesos i potser, molts d'ells no tenen transport i han d'anar amb transport públic. Això és un perjudici molt greu per la gent de la zona. A més, el Parc Taulí no podrà assumir tots aquests pacients que ens deriven ara, estan desbordats".

A banda de l'afectació cap als ciutadans però, en cas que el centre hospitalari deixés de formar part de la xarxa sanitària pública, la presidenta del Comitè ha volgut remarcar que "això suposaria la pèrdua d'entre 150-180 llocs de feina".

Per això mateix, el pròxim dijous, 14 d'abril el Comitè d'Empresa de l'Hospital General, que no ha aconseguit posar-se en contacte amb la Conselleria de Salut, es reunirà amb l'alcaldessa, Mercè Conesa per explicar-li la situació i demostrar que xifres que han sortit no són certes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem