Els partits polítics de Sant Cugat mostren el seu suport als treballadors de Delphi

Partits de l'oposició reclamen al govern de Sant Cugat i de la Generalitat que actuïn per intentar evitar que més de 500 persones perdin el seu lloc de treball

L'anunci del tancament de la planta de Delphi a Sant Cugat per finals d'any, amb el consegüent acomiadament de més de 500 treballadors, ha fet reaccionar als partits polítics santcugatencs, que han mostrat el seu suport als empleats. Sigui a través de comunicats o de les xarxes socials, les formacions polítiques locals han lamentat el tancament d'aquesta indústria històrica a Sant Cugat i han reclamat a les administracions que actuïn per trobar-hi solucions.

"Lamentem que tanqui les seves portes i posi en perill la feina de 540 treballadors. Per a Sant Cugat, la planta de Delphi Diesel Systems ha estat durant molts anys un referent econòmic tant pel que fa a la producció com la generació de molts llocs de treball dels nostres veïns", ha exposat Convergència en una nota de premsa, que recorda que aquesta empresa es va instal·lar al municipi el 1962, convertint-se d'aquesta manera amb "la primera gran companyia industrial que tenia Sant Cugat".

Des de CUP-PC, han mostrat el seu suport a la plantilla a través d'un missatge a Twitter: "Tot el nostre suport i solidaritat amb els i les treballadores de l'empresa Delphi de Sant Cugat davant l'anunci de tancament". "Una notícia molt dolenta per Sant Cugat i pels seus treballadors, així com les empreses subcontractades", ha lamentat per la seva banda el PSC mitjançant una piulada. ERC Sant Cugat també s'ha sumat als missatges de solidaritat: "Més que mai, el nostre suport als treballadors i treballadores de Delphi".

Crear una comissió

Des d'Esquerra Sant Cugat també han enviat un comunicat on lamenten l'anunci i recorden que "cal tenir en compte la gran quantitat de treballadors que són de la ciutat, especialment del barri del Monestir". Des de la coalició d'ERC-MES reclamen a l’Ajuntament que, en qualsevol de les hipotètiques situacions que puguin passar a partir d’ara, faci d’interlocutor i tingui en compte les recol·locacions i unes indemnitzacions justes. En aquest sentit, demanen la creació d'una comissió estable per tal de seguir el cas de ben a prop.

"Innació de l'Ajuntament"

Per la seva banda, el grup municipal de Ciutadans ha enviat una nota de premsa per posar-se al costat dels treballadors, però on també ha denunciat "la inacció de l'Ajuntament els últims anys per evitar el tancament de Delphi". A més, C's preguntarà en el Parlament de Catalunya què ha fet la Generalitat per intentar evitar el futur tancament que, segons la formació, també pot suposar la pèrdua de 3.000 llocs de treball indirectes.


"Les administracions públiques tenen mitjans per evitar aquest tipus de situacions”, han apuntat des de C's, que ha recordat la intervenció de la Generalitat amb altres empreses del sector, com Seat, on “s'ha finançat a l'empresa per evitar una pèrdua massiva de llocs de treball”.

Des de la secció de Sant Cugat d'ICV-EUiA també han mostrat la seva solidaritat amb els treballadors i han reclamat tant a l'Ajuntament com a la Generalitat "que facin de mediadors per tal d’evitar els possibles acomiadaments". A més, la formació ecosocialista lamenta  que "l’anunci s’hagi fet sense explotar altres vies de negociació per donar una sortida viable que salvaguardi ells llocs de treball". Finalment, també han apuntat a la reforma laboral impulsada pel govern del PP per constatar el seu "impacte negatiu".

Suport del Ple

Un dels darrers capítols de les dificultats de Delphi es va produir al Ple municipal del mes de desembre, on tots els partits de Sant Cugat van aprovar una moció de suport als treballadors de la planta, que tal com havia explicat el TOT dies abans estaven preocupats pel seu futur laboral. La moció, a més, posava de manifest el compromís de mantenir en aquells terrenys una activitat empresarial.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, es va comprometre, tot just després de conèixer l'anunci de tancament aquest 4 de febrer, a posar-hi remei: "Farem tot allò que estigui a les nostres mans per ajudar-los i entre tots trobar una solució per assegurar els llocs de feina".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem