El Pressupost 2013 serà un 4,3% menor i prioritzarà educació i polítiques socials

Escoles bressol, els plans d'ocupació i l'atenció a les persones són els grans beneficiats d'uns comptes que preveuen un 10% menys d'inversió

Sant Cugat tindrà 4 milions menys per gastar l’any 2013. Això significa que hi ha un 4’3% menys de diners en un pressupost que l’alcaldesa, Mercè Conesa, ha definit un any més com “auster, realista i adaptat al context econòmic actual". Dels 88,1 milions que té pressupostada la ciutat es destinarà un 30% a pagar les nòmines dels treballadors i un 25% a inversions.

Les prioritats
Mercè Conesa ha repetit que cal continuar aplicant la fórmula de “fer més amb menys” i en aquest context ha anunciat que l’atenció social, les polítiques educatives i el foment de l’ocupació són els grans beneficiats del pressupost del 2013. Segons ha explicat, l’atenció a les persones representa un 11% del total del pressupost. l'alcaldessa ha subratllat l’esforç en escoles bressol que s'ha hagut de fer degut a que la Generalitat ha deixat d’invertir en aquest àmbit. Sant Cugat dedicarà en total 5,3 milions en polítiques educatives un 11% més que l’any 2012. S’ha fet especial èmfasi en el finançament de l’Escola de música, l’Escola d’Art i les escoles bressol que juntes acumulen un 30% més d’inversió que l’any passat.

També surt reforçat el Pla d’Ocupació al qual se li tornen a destinar 300.000 euros amb l’objectiu de donar feina temporalment a aturats de llarga durada de Sant Cugat. El tinent d’alcalde d’Economia, Carles Brugarolas, ha destacat la bona acceptació que ha tingut el pla entre una ciutadania que ha vist doblar les xifres d’aturats des que ha començat la crisi. Per últim, les partides de cohesió i justícia social també s’incrementen un 1,3% i les beques menjador un 0,6%. Juntes sumen 4,7 milions d’euros.

Les retallades
L’alcaldessa ha explicat que ja des del mes de maig es va donar l’ordre de rebaixar un 10% les despeses relacionades amb serveis de prestació obligatòria de l’Ajuntament i un 25% dels que no són obligatoris. A banda d'això, s'ha donat llum verda a una reducció del 25% de les subvencions a entitats culturals i del 19% a les entitats esportives. Una de les lloses més importants que té aquest pressupost és el pagament d’expropiacions de zones verdes per sentència judicial. S’han d’aportar 4 milions d’euros en aquest concepte l’any 2013. Pel que fa la despesa en electricitat i gas suma 2’4 milions més.

Les inversions

Sant Cugat té previst dedicar un 10% menys de recursos a inversió. Dels 20 milions d’euros pressupostats, 5,7 serviran per fer més habitatge protegit. Promusa gastarà gran part dels diners en la construcció del pisos a l’avinguda Pla del Vinyet i a l’Avinguda Verge de Montserrat al districte de la Floresta. En total s’hi faran 112 pisos en règim de venda. També es destinaran 3,4 milions a la millora i urbanització de carrers. En l’àmbit cultural destaca la rehabilitació del Celler Cooperatiui la Casa Aymat i la creació d’una nova biblioteca al barri de Volpelleres que es farà només i la Diputació ho financia amb un milió d'euros de pressupost.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem