El pressupost del 2013 serà més auster

Amb aquestes mesures, els polítics de l'ajuntament deixarien de cobrar 72.000 euros entre tots

Després de la reunió de finals de setembre de l'alcaldessa amb els portaveus dels 5 grups amb representació al consistori per "treballar les prioritats polítiques de ciutat d’aquest mandat", es va deixar clar que el pressupost del 2013 haurà de ser "auster, prudent, i contingut". Així l'ha definit la portaveu de CiU, Cristina Paraira, que ha admès que seran uns números més prims que els de l'any en curs. El que més preocupa és la davallada d'ingressos i la incertesa sobre els diners que han d'arribar d'altres administracions. "Hi ha tensions de tresoreria sobretot pel desconeixement del que passarà quant a ingressos".

Viabilitat dels serveis no obligatoris
A més, es crearan diversos grups de treball capitanejats per diferents regidors per estudiar la viabilitat dels serveis no obligatoris que presta l'Ajuntament i la seva continuïtat. Les escoles bressol, el Teatre-Auditori, Cugat.cat, Promusa i l'escola de música municipal seran alguns dels organismes que s'analitzaran per tal d'estuadiar com poden ser sotenibles en aquest context de crisi.

Polítics amb menys sou
Els polítics han parlat de com s'hauran d'aprimar les partides i el primer acord que han pres és el de plantejar l'eliminació de l'equivalent a una paga extra del seu sou. L'alcalessa Mercè Conesa ha explicat que la mesura s'elevarà al proper ple i que els motius són que "els polítics i càrrecs electes som els primers que hem de donar exemple". La mesura suposaria un estalvi de 160.000 euros a les arques públiques ja que la rebaixa afectaria a càrrecs electes i personal de confiança. Així els polítics deixaran de cobrar un total de 72.000 euros entre tots mentre que l’estalvi quant a càrrecs de confiança suma uns 86.000. Cal recordar que degut a les reformes del govern espanyol els funcionaris deixaran de cobrar aquest any la paga extra de Nadal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem