Govern i oposició xoquen pel tribut metropolità

És complicat saber quant pagarà cada santcugatenc amb el nou tribut metropolità fins que no arribi el primer rebut

El govern municipal de Sant Cugat ha donat compte durant el ple municipal d'aquest 21 d'octubre de l'acord amb l'Àrea Metropolitana pel pagament del Tribut Metropolità. Els santcugatencs que siguin propietaris d'un immoble pagaran a partir d'aquest mateix octubre l'impost de l'Àrea Metropolitana. El govern municipal s'ha mostrat satisfet per l'acord, mentre que l'oposició no ha compartit la seva "satisfacció".

Més info: Sant Cugat aconsegueix un càlcul a la baixa del Tribut Metropolità

El tribut metropolità és un nou impost que els propietaris d'immobles de Sant Cugat hauran de pagar anualment a canvi dels serveis que l'AMB ofereix al municipi, entre els quals destaca l'entrada a la tarifa plana (zona 1) del transport metropolità. És un impost que es calcula a partir del valor cadastral dels immobles i que gestiona directament l'Àrea Metropolitana.

Més info: El govern de Sant Cugat proposa un increment de l'IBI

Difícil saber quant costarà

Segons va explicar l'Ajuntament en roda de premsa, el nou tribut suposarà un cost d'entre 50 i 70 euros anuals de mitjana. No es pagarà conjuntament amb l'IBI i serà l'AMB qui farà arribar el rebut directament a la ciutadania.

Tot i això, es fa difícil que els propietaris calculin quant hauran de pagar fins que no els arribi el primer rebut."És un càlcul molt complex. No hi ha una finestreta per saber quant s'haurà de pagar", ha afegit Pere Soler, tinent d'alcalde d'Economia, durant el ple municipal d'aquest 21 d'octubre.

Satisfacció del govern

El tinent d'alcalde d'Economia ha reiterat la seva satisfacció per haver arribat a un acord amb l'Àrea Metropolitana que ha permès, segons ell, rebaixar de 7 a 4,2 milions d'euros els diners que recaptarà l'AMB dels santcugatencs. En aquest sentit, ha assenyalat que la retirada del contenciós que va presentar l'anterior equip de govern santcugatenc ha estat imprescindible per assolir un acord.

L'ordenança és un "nyap"

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha reiterat l'oposició del seu grup a l'ordenança que regula el tribut metropolità, que ha qualificat de "nyap" i "molt injusta". A més, ha assegurat que el govern actual de Sant Cugat ha retirat el contenciós a "canvi de res", ja que era "impossible" que l'AMB recaptés els set milions d'euros previstos entre els santcugatencs.

Més info: Sant Cugat inicia un contenciós amb l'AMB per a l'aplicació del tribut metropolità

"Si fas allò que diu l'ordenança, dona lloc a resultats inacceptables: béns immobles iguals poden pagar el triple que un altre. L'ordenança no resol bé aquest tema i resultarà inequitativa", ha afirmat Brugarolas. Així, no veuen amb bons ulls l'acord assolit.

Repercutirà en l'habitatge

"Existeix certa eufòria a l'equip de govern pel resultat de les negociacions i creiem que no hi ha motiu", ha assenyalat el regidor de Ciutadans Sergio Blázquez, fent referència als 4,2 milions anuals que hauran de pagar els santcugatencs a l'Àrea Metropolitana. Segons el regidor, acabarà repercutint en el preu de l'habitatge.

A més, ha criticat que alguns títols de transport, com la T-16, no estiguin inclosos en la tarifa plana del transport metropolità. Una situació que, segons Pere Soler, s'està treballant per resoldre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem