Els treballadors de neteja viària i l'empresa concessionària tanquen un acord

Des del juny passat hi havia un conflicte laboral obert amb anuncis de vagues indefinides

Els treballadors de la recollida i neteja viària de Sant Cugat i l'empresa concessionària del servei, Valoriza, han arribat a un acord i l'empresa s'ha compromès a cobrir totes les baixes de treballadors. D'aquesta manera s'esvaeix el fantasma d'una vaga indefinida, present des del passat juny. "Estem satisfets, el clima laboral ara és bo", ha assegurat Lorenzo Marín, del comitè d'empresa, que ha recordat que Valoriza ha tingut finalment "una actitud bona" però que va ser necessari un requeriment d'Inspecció de Treball.

I és que cobrir les baixes de la plantilla és un dels elements del conveni col·lectiu dels treballadors de la neteja viària de Sant Cugat. "Ho havien de complir", ha expressat Marín. Es tracta de jubilacions, baixes mèdiques o acomiadaments que no s'havien cobert de nou, tal com marca el conveni.

El juny passat, els treballadors van anunciar una vaga indefinida si l'empresa no cobria les baixes i retirés les sancions injustificades que havia posat als treballadors. El suport que van rebre de l'alcaldessa va ser clau per no fer la vaga. Tot i passar més de tres mesos, finalment l'empresa ha accedit a complir amb això i el conveni col·lectiu. "Des de l'estiu no hi ha hagut cap més sanció", ha celebrat Marín, que també ha indicat que s'ha millorat el manteniment de la maquinària.

Canvi d'actitud

Des que Valoriza es va fer càrrec del servei de neteja viària, les protestes i vagues dels treballadors han estat constants. "Des del 2011, només hi ha malestar", ha exposat Lorenzo Marín. Malgrat això, ha celebrat el canvi d'actitud de l'empresa tot i que sap que en el futur poden tornar a sorgir problemes: "El 2016 s'acaba el conveni i, l'última vegada que es va negociar, va haver-hi una vaga i vam perdre la meitat d'una paga".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem