Valoriza té fins al dia 23 per complir els acords i evitar la possible vaga de neteja

El president del comitè d'empresa corregeix les paraules del delegat sindical i assegura que l'empresa encara té temps per complir els acords

L'empresa concessionària del servei de recollida i neteja viària té fins aquest divendres, dia 23 d'octubre, per cobrir les baixes de la plantilla i complir, d'aquesta manera, amb l'acord al qual van arribar a l'estiu amb els treballadors i l'Ajuntament. Tot i que el delegat d'UGT a Valoriza va explicar que aquesta mateixa setmana podrien començar una vaga indefinida, el president del comitè d'empresa, Lorenzo Marín, ha corregit aquestes paraules (producte d'un "malentès") i ha recordat que l'empresa disposa, per conveni, fins divendres per complir amb els acords.

"L'empresa ha canviat d'actitud des de l'estiu", ha assegurat Marín, alhora que ha reconegut que l'Ajuntament els "ha escoltat". Una de les problemàtiques laborals eren les sancions injustificades que l'empresa havia posat a treballadors, política que segons Marín s'ha acabat. "Ara, parla amb els treballadors", ha reconegut.

Per tot, el president del comitè és optimista i creu que Valoriza cobrirà les baixes de la plantilla abans del divendres. Concretament s'han de cobrir tres places definitives. En cas contrari, sí que convocarien una assemblea pels treballadors i es posaria damunt la taula la possibilitat d'una vaga.

Fantasma de vaga

"El fantasma de la vaga sempre hi és", ha assegurat Marín. I és que els conflictes laborals des que Valoriza es va fer càrrec de la concessió el 2011 han estat constants, així com les reivindicacions i vagues. La situació actual té el seu origen al mes de juny, quan els treballadors estaven decidits a convocar una vaga indefinida pels acomiadaments que havia fet l'empresa i les sancions injustificades que rebien els treballadors. Llavors, el suport que van rebre de l'alcaldessa, Mercè Conesa, els va fer desconvocar la vaga, que hauria coincidit amb la Festa Major.

En aquell moment, l'empresa es va comprometre a readmetre els treballadors i cobrir les baixes, alhora que l'Ajuntament els va instar a retirar les sancions. I és que en el concurs de concessió quedava estipulat que Valoriza no podria reduir la plantilla, cosa que ha passat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem