'Els Pastorets' es preparen a Mira-sol en l'any del centenari de l'estrena

Ja fa 23 anys que Mira-sol Teatre organitza el muntatge nadalenc protagonitzat per Lluquet i Rovelló

El Casal de Mira-sol acollirà un any més, i ja en van 23, la representació d'Els Pastorets, de Josep Maria Folch i Torres. Un muntatge que, enguany, celebra el centenari de la seva estrena i que, a Mira-sol, arriba amb entrades exhaurides.

Els responsables del muntatge al barri són la companyia Mira-sol Teatre que, des de fa mesos, treballen amb infants del barri per oferir la representació els dies 21 i 26 de desembre al Casal.

El que es pot veure a l'escenari són Els Pastorets, de Folch i Torres, però "com ho fan nens i nenes d'entre 5 i 13 anys, són una versió retallada", explica pepa Gómez, membre de l'equip de Mira-sol Teatre. "Ens quedem amb la part més lúdica, amb més protagonisme per al Lluquet, el Rovelló i el Satanàs. La part més bíblica la passem més per sobre", aclareix, explicant que "és un muntatge perquè el facin nens, i siguin nens també els qui el vegin".

Els nens i nenes repeteixen majoritàriament en el muntatge  FOTO: C. Caballé

Els nens que participen del muntatge són veïns del barri o de Sant Cugat. "Vam començar amb nens del Casal, i amb els nostres propis fills, però després, quan ens plantejàvem si els fèiem l'any següent, la gent ja ens demanava quan es podien apuntar", recorda Gómez.

Els assajos comencen a principis d'octubre. "Fem una primera reunió on demanem quin personatge els agradaria fer". Aquesta és una de les claus de l'èxit del muntatge. "Intentem que tots puguin fer el paper que els ve de gust, perquè quan fas una cosa que t'agrada, sempre surt més bé", explica Gómez. Amb tot, hi ha papers més sol·licitats, però parlant amb els petits actors sempre s'arriba a consens per poder fer tots els papers de l'obra.

Sigui com sigui, els nens i nenes acostumen a repetir. "Les que enguany fan de Satanàs i de Lluquet van començar fent d'angelets sense text, i encara avui actuen", explica. "És una tradició al barri, i molts nens i nenes fa molts anys que hi participen; creixen amb aquests papers", afegeix. I el més important, "mai cap nen s'ha quedat sense paper". "Si l'arcàngel s'ha de duplicar, es duplica. O els pastorets", afegeix.

Ara, el resultat es veurà a l'escenari aquest 21 i 26 de desembre, a les 19 hores, al Casal de Mira-sol, i amb entrades exhaurides des de fa temps. Amb tot, els organitzadors animen a esperar a última hora si es vol acudir sense entrada, ja que sempre hi ha algun forat d'última hora.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem