L'Ajuntament estudiarà com suprimir la prestació de serveis no obligatoris

La pujada de l'IVA implicarà un cop de 1'5 milions més d'euros a l'any

L’increment de l’IVA costarà 1,5 milions d’euros cada any. Aquests és l’impacte que des de el mes de setembre rebrà la caixa els diners de l’Ajuntament. Només en el que queda del 2012 el consistori haurà de fer front a gairebé 400.000 extra de despesa que no estan al pressupost.

En el camp polític l’alcaldessa de Sant Cugat tem la recentralització que planeja el govern del PP a Madrid. Així ho expressa en un comunicat on mostra la seva profunda preocupació davant la reforma de la Llei de Bases Locals anunciada per Mariano Rajoy la setmana passada. Segons Mercè Conesa les reformes generen en el món local una profunda preocupació ja que comportenuna vulneració claríssima de l’autonomia local i un canvi radical en el model de prestació de serveis públics”. Entre d'altres l'avantprojecte d'aquesta llei obligarà als ajuntaments a no prestar serveis si no es te garantit el finançament per fer-ho cosa que reduira de ben segur l'activitat municipal a moltes ciutats.

Les línies vermelles
Per Conesa, és inadmissible que es tracti els ajuntaments com administracions menors d’edat a les quals se les ha de tutelar. Afegeix que les administracions locals representen només el 4% del dèficit públic quan “qui genera el gran volum de dèficit és l’administració de l’Estat i jo veig que s’aprima ben poc”. Amb tot, Conesa veu en les accions del govern central “una política de recentralització de competències claríssima”.

Per analitzar les novetats l’alcaldessa ha convocat aquest dilluns una junta de portaveus extraordinària. La voluntat és treballar perquè a la tardor, hi pugui haver un gran consens sobre la prestació de serveis públics a Sant Cugat. L’equip de govern està disposat a fer una anàlisi profunda de tots els serveis que presta l’Ajuntament per posar sobre la taula quins d’aquests serveis són obligatoris i quins facultatius. “M’agradaria arribar a un gran consens per decidir, entre tots, quins serveis no obligatoris considerem prioritaris i per tant, volem continuar mantenint a la nostra ciutat”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem