El Govern autoritza invertir 130 milions per comprar 15 trens pels Ferrocarrils

La compra de les noves unitats, que s’incorporaran al servei a partir del 2019, permetrà incrementar freqüències i donar resposta a l’augment de la demanda

Com ja va avançar el TOT, la Generalitat de Catalunya té previst augmentar el nombre de trens de la línia del Vallès dels Ferrocarrils de cara el 2019. Una adquisició que servirà per reduir problemes derivats de la posada en marxa de noves estacions i l'increment d'usuaris, com les aglomeracions, a través d'augmentar les freqüències de pas dels combois.

En aquest context, el Govern català ha autoritzat l’adquisició de 15 nous trens per a la línia del Vallès amb una despesa de 130 milions d’euros. Segons l'executiu, la compra de nou material mòbil permetrà incrementar freqüències i donar resposta a l’augment de demanda que està experimentant la línia, accentuat amb el perllongament de Terrassa, i que es potenciarà amb el de Sabadell.

Les noves unitats de FGC, que s’han de fabricar, s’aniran incorporant al servei del Vallès a partir del 2019. Concretament, el nou material permetrà reduir a la meitat la freqüència de pas entre plaça Catalunya i Sabadell, en passar de 10 a 5 minuts. La freqüència entre plaça Catalunya i Terrassa també serà de 5 minuts, quan actualment és de 7-8 minuts.

Els darrers mesos el servei de Ferrocarrils de la Generalitat ha experimentat un important augment dels usuaris, per la posada en marxa de les estacions. Aquest fet ha generat alguna queixa dels viatgers per les aglomeracions que es produeixen en algunes hores puntes. Des de FGC es va demanar paciència i es va assegurar que cap tren arribava al 100% de la capacitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem