Soler (PSC) deixa oficialment el govern de PDeCAT-Demòcrates però promet suport

La suspensió del pacte de govern entre PSC i PDeCAT-Demòcrates s'ha materialitzat aquest 20 de novembre amb la sortida del regidor socialista

El socialista Pere Soler ja no forma part del govern de Sant Cugat. La suspensió del pacte entre PSC i PDeCAT-Demòcrates ha comportat la sortida de Soler de l'executiu santcugatenc, on ocupava la tinència d'alcaldia d'Ocupació i Polítiques Comarcals. Tot i això, ha anunciat que continuarà donant suport al govern. El Ple Municipal ha oficialitzat el canvi aquest 20 de novembre.

Les tasques que fins ara ocupava Soler s'han repartit entre la resta de membres de govern. Les competències d'ocupació seran gestionades per Joana Barbany, tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert. L'àrea de Polítiques Comarcals estarà sota la responsabilitat de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Suport

Malgrat la suspensió de l'acord, el socialista Pere Soler s'ha compromès a seguir donant suport al govern santcugatenc, inclòs en el pressupost pel 2018: "Comptaran amb el suport del PSC, com no podia ser d'una altra manera, perquè tots els projectes tiren endavant".

Així, Soler s'ha mostrat satisfet per la tasca feta en aquests deu mesos de govern i ha apuntat a un "encaix perfecte". Sobre la suspensió, ha assenyalat que van acordar no parlar de política nacional, però que no es podien posar "una vena als ulls".

La tinent d'alcalde Cristina Paraira s'ha referit a perquè el pacte es deixa en suspens i no es trenca: "Hem governat molt bé amb el PSC i ens hem entès molt. No volem tancar-nos portes, hem tingut un bon company de govern".

Mercè Conesa ha atribuït la suspensió a la "campanya electoral complicada" per les eleccions del 21 de desembre, però ha assegurat que no han parlat si l'acord es reprendrà després dels comicis: "No ho sabem. Depenem de la nostra militància".

Crítiques

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha criticat precisament el no trencament del pacte i ha assegurat que els inquieta. Per això, ha demanat el "trencament irreversible" i ha preguntat quines coses podrien canviar per aixecar la suspensió.

L'alcaldessa ha recordat que formacions com Esquerra també governen amb el PSC a diferents institucions i ha insistit que no està parlat si la suspensió s'aixecarà. "No es pot dir que el pacte es rependrà perquè no ho sabem, no sabem què passarà a partir del 21 de desembre".

Així mateix, la CUP i Ciutadans han criticat que el càrrec de confiança que es va contractar amb l'entrada de Soler al govern, es mantingui a l'Ajuntament. "Aquesta persona va venir per donar un impuls a les polítiques d'ocupació i estem contents i fan una feina excel·lent", ha defensat Paraira.

Les crítiques també han vingut per part de Pere Soler, que ha retret a tota l'oposició que no li hagi presentat cap proposta sobre polítiques comarcals o d'ocupació en aquests deu mesos.

El pacte

L'acord de govern entre PSC i PDeCAT-Demòcrates es va materialitzar al gener d'aquest 2017. El pacte va contemplar el nomenament de Pere Soler com a tinent d'alcalde. La qüestió nacional és la que ha acabat trencant el pacte, que van suspendre les dues bandes de manera acordada per les eleccions del 21 de desembre. A més, partits polítics com CUP, ERC i Ciutadans, per motius diferents, i entitats com l'Assemblea Nacional havien demanat el seu trencament.

D'aquesta manera, el govern de Sant Cugat torna a estar composat exclusivament per deu regidors del PDeCAT i un de Demòcrates. La majoria absoluta en el ple està en els tretze regidors.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem